Poriadny balík peňazí! Klobúk Michaela Jacksona vydražili v Paríži

Klobúk bol zlatým klincom dražby, v ktorej sa predalo všetkých 200 ponúkaných predmetov, ktoré boli spojené s hudbou.

27.09.2023 00:00
jackson, klobúk Foto:
Klobúk, ktorý počas svojich vystúpení nosil americký spevák Michael Jackson.
debata

Klobúk, ktorý počas svojich vystúpení nosil americký spevák Michael Jackson, sa na aukcii v Paríži predal za 77 640 eur vrátane poplatkov. Klobúk bol zlatým klincom dražby, v ktorej sa predalo všetkých 200 ponúkaných predmetov, ktoré boli spojené s hudbou.

diana Čítajte viac Jeden model za pol milióna! Tu sú šaty zosnulej princeznej Diany, ktoré sa v aukcii predali za ohromné sumy

Jackson si vlnený klobúk s hodvábnou podšívkou nasadil na hlavu tesne predtým, než prvýkrát predviedol tanečné kroky známe ako moonwalk (mesačná chôdza). Odhadná cena kúsku bola 60 000 až 100 000 eur. Klobúk odhodený do publika na koncerte v marci 1983 si zobral fanúšik Adam Kelly, ktorý sa domnieval, že si preňho Jacksonov tím príde. To sa ale nestalo, a tak si ho nechal a neskôr ho predal americkému zberateľovi. Do parížskej dražby teraz klobúk dala galéria Artpèges, ktorá sa špecializuje na predmety spojené s hudbou.

Flatiron Building Čítajte viac Kupec si vydražil slávny mrakodrap na Manhattane, keď prišlo na platenie... Čo bude so 'Žehličkou'?

U kupcov v Paríži uspela aj gitara amerického bluesmana T-Bone Walkera, ktorá sa vydražila za 129 400 eur. Týchto gitár sa v roku 1949 vyrobilo iba 22 kusov, je preto cenenou raritou.

V polovici septembra skončila niekoľkodňová aukcia pozostalosti legendárneho britského rockového speváka Freddieho Mercuryho. Za 1 406 položiek dražitelia utŕžili celkom 40 miliónov libier.

debata chyba
Viac na túto tému: #Michael Jackson #klobúk

+ Zdolajte svoje vlastné nedostatky a budete sami na seba právom pyšný.
Uprednostňujte úlohy a financie na...

+ Nehazardujte so svojim zdravím, hazardujete tak aj s ľuďmi okolo vás.
Neustále prekonávajte sami seba, naučíte...