Deti Alaina Delona sa sporia o to, kto sa bude o slávneho otca starať. Áno, v hre je aj dedičstvo

Vážny zdravotný stav francúzskeho herca Alaina Delona a súvisiace rodinné spory viedli k tomu, že jeho zdravie preverí lekár určený prokuratúrou.

12.01.2024 08:21
Alain Delon Foto: ,
Alain Delon po boku syna Anthonyho v roku 2021, na pohrebe Jean-Paula Belmonda.
debata (1)

Informovala o tom agentúra AFP, podľa ktorej je v hre súdna ochrana, ktorú pre seba požaduje slabnúci herec spoločne so synom Anthonym. 88-ročný herec pred štyrmi rokmi prekonal kardiovaskulárnu príhodu s ľahkým krvácaním do mozgu a odvtedy sa jeho zdravie stále zhoršuje. Vo francúzskych médiách sa v posledných dňoch objavujú vyjadrenia jeho blízkych, že už takmer nie je schopný hovoriť a je veľmi unavený.

Alain Delon Čítajte viac Po obvineniach detí Alaina Delona francúzska polícia prehľadala byt ženy, ktorá so slávnym hercom žila

Delonovi traja potomkovia sa zároveň sporia o to, kto sa bude o otca starať. Synovia Anthony (59) a Alain-Fabien (29) obviňujú 30-ročnú dcéru Anouchku z toho, že chce otca previezť do Švajčiarska, aby po jeho smrti platila menšiu dedičskú daň. Ich sestra oponuje, že mu chce v alpskej krajine poskytnúť kvalitnú lekársku starostlivosť.

delon Čítajte viac Do jeho tváre sa zamiloval celý svet! Alain Delon oslávil 86 rokov s oboma synmi a šampanským v ruke

Anthony spoločne s otcom kvôli tomuto sporu požiadali súd o hercovu ochranu. Francúzska prokuratúra oznámila, že vybrala „autorizovaného lekára“ s cieľom „zhodnotiť stav Alaina Delona“. Ďalšie podrobnosti úrad nezverejnil. O ďalšom postupe by mal súd rozhodnúť po lekárskom vyšetrení.

France Obit Belmondo Čítajte viac Delona podopieral syn, na pohreb Belmonda prišli aj Pierre Richard či Marion Cotillard

Predstaviteľ hlavných úloh z filmov Gepard, Dvaja muži v meste či Borsalino pôsobil vo svete filmu 60 rokov a v roku 2019 si prevzal na festivale v Cannes Zlatú palmu za celoživotné dielo.

Spory okolo jeho dedičstva sa nevynorili prvýkrát. Už vlani sa Delonove deti obrátili na súd kvôli jeho spoločníčke Hiromi Rollinovej, ktorá ho podľa nich obmedzovala a bránila mu v styku s nimi. Žena to odmietla a tvrdila, že má s Delonom dlhoročný partnerský vzťah a že sa jej jeho deti snažia zbaviť v snahe zabezpečiť otcovo dedičstvo len pre seba.

Alain Delon na snímke z roku 1970.
Alain Delon a Rosalie van Breemen v roku 1996.
+4Alain Delon a archívnej snímke.
1 debata chyba
Viac na túto tému: #dedičstvo #Alain Delon

+ Nezabúdajte na poriadnu hydratáciu, vaše telo ju potrebuje.
Ukážte svoju zručnosť, ľudia si vás tak začnú viac...

+ Pravidelné cvičenie a zdravá strava posilnia vaše telo.
Nevzdávajte sa len preto, že toho máte pred sebou viac...