Mojej požiadavke bude vyhovené a basta! Princ William pre milovanú Kate zariadil veľkú vec, aby...

Májová korunovácia kráľa Karola III. a jeho manželky Camilly bola ostro sledovanou udalosťou s účasťou mnohých významných hostí z celého sveta.

17.01.2024 12:00
Princ William a princezná Kate z Walesu Foto: ,
Princ William a princezná Kate z Walesu na korunovácii kráľa Karola III.
debata

Predchádzala jej aj prestížna recepcia v Buckinghamskom paláci, na ktorej sa zúčastnila aj prezidentka SR Zuzana Čaputová – viac tu.

kate Čítajte viac Skvelá momentka Zuzany Čaputovej s princeznou Kate! Sýte farby ich šiat sa postarali o krásny kontrast

Dostať pozvánku na udalosť, ktorá sa konala vo Westminsterskom opátstve, bolo tak záležitosťou prestíže, keďže miest bolo len 2 200. Ako aktuálne píšu britské médiá, okrem iných aj portál mirror.co.uk, v prípade pozvania viacerých členov rodiny princeznej Kate prišiel „zásah“ priamo od princa Williama.

Princezná Kate z Walesu prichádza na...
Princ William a princezná Kate z Walesu na...
+49Princ William a princezná Kate z Walesu na...

Bol to práve syn kráľa Karola III., ktorý dôrazne naliehal, aby pozvánku na korunováciu dostali rodičia aj súrodenci jeho manželky. Píše sa to v knihe s názvom „Charles III: The Inside Story“ od Roberta Hardmana. Podľa jeho slov bol princ William v prípade viacerých pozvánok pre Middletonovcov taký neoblomný, že mu nešlo nevyhovieť.

zväčšiť Michael a Carole Middletonovci, rodičia... Foto: SITA/AP, Andrew Milligan
Michael a Carole Middletonovci Michael a Carole Middletonovci, rodičia princeznej Kate prichádzajú na korunováciu kráľa Karola III.

Podľa Hardmana toto rozhodnutie jasne ukazuje, ako veľmi sa veci v kráľovskej rodine zmenili od začiatku vlády kráľovnej Alžbety II., ktorá trvala 70 rokov.

Autor napísal, že princ William „priamo požiadal“, aby sa rodina Middletonovcov zúčastnila a dostala zodpovedajúce miesta. Hardman poznamenal, že to bolo v priamom kontraste s pozvánkami pre niektorých členov kráľovskej rodiny. Napríklad rodinu Mountbattenovcov (príbuzní zosnulého princa Philipa) zastupovala iba grófka Mountbatten, pričom žiadni iní príbuzní pozvaní neboli. Dokonca ani lady Pamela Hicks, jedna z dlhoročných bývalých členov kráľovskej domácnosti zosnulej kráľovnej, pozvánku nedostala.

zväčšiť Pippa Middleton a James Middleton, súrodenci... Foto: SITA/AP, Andrew Milligan
Britain Pippa Middleton a James Middleton Pippa Middleton a James Middleton, súrodenci princeznej Kate z Walesu prichádzajú na korunováciu.

Na veľký deň, ktorý oficiálne znamenal začiatok novej vlády Karola III., boli pozvaní Michael a Carole Middletonovci, ako aj súrodenci princeznej, James a Pippa. Bola to „priama žiadosť od samotného princa z Walesu“, napísal Hardman s odvolaním sa na anonymný zdroj, ktorý povedal: „Mať ich tam všetkých bolo pre neho veľmi dôležité. Absolútne trval na tom, aby bola do korunovácie náležite zahrnutá aj rodina jeho manželky.“

louis Čítajte viac Korunovácia je ale nuda... Aspoň pre kráľovského výmyselníka Louisa, jeho zívanie a veľavravné pohľady už bavia svet

Princezná Kate mala a stále má so svojou rodinou úzke vzťahy. Ako uviedla Katie Nicholl z Vanity Fair v dokumente „Kate Middleton: Working Class to Windsor“, princ William sľúbil pred svadbou svojej manželke, že sa po svadbe nebude musieť vzdať svojej rodiny. „Sľúbil jej, že navždy zostane aj súčasťou svojej rodiny,“ uviedla Nicholl. A presne tak sa aj deje.

Rodičia manželky princa Williama, Carole a Michael Middletonovci, mohli napríklad sprevádzať kráľovnú Alžbetu II. na kráľovských dostihoch v Ascote, zúčastňovať sa verejných slávností a patria medzi pozvaných hostí na rodinných oslavách.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #princ William #princezná Kate #korunovácia Karola III.

+ Naslúchajte svojmu telu, ono vie, čo je pre vás najlepšie.
Flexibilita a prispôsobivosť otvoria nové možnosti....

+ Uvoľnite sa a nechajte sa unášať prúdom pozitívnych myšlienok.
Pripravte si do práce všetko, čo potrebujete,...