Tentoraz nezostali ticho: Princ Harry s manželkou Meghan poslali odkaz švagrinej Kate, ktorá bojuje s rakovinou. Takto znejú ich slová...

Aj britský princ Harry a jeho manželka Meghan sa zaradili medzi osobnosti, ktorých odkazy smerovali britskej princeznej Kate zaželali v piatok po tom, čo zverejnila, že sa lieči z rakovinového ochorenia.

23.03.2024 06:52
Princ Harry a jeho manželka Meghan Markle Foto: ,
Princ Harry a jeho manželka Meghan Markle na archívnom zábere.
debata (1)

„Želáme Kate a rodine (dobré) zdravie a uzdravenie,“ uviedli Harry a Meghan v spoločnom vyhlásení. Princeznej, ktorá je ich švagrinou, tiež zaželali, aby jej bolo dopriate zotaviť sa „v súkromí a v pokoji“.

kate Čítajte viac Princezná Kate má rakovinu, podstupuje chemoterapiu

Štyridsaťdvaročná Catherine v piatok vo videozázname oznámila, že jej diagnostikovali onkologické ochorenie a podrobuje sa chemoterapii. Uviedla pritom, že operácia brušnej dutiny, ktorej sa podrobila v januári, bola úspešná, a pôvodne sa predpokladalo, že nejde o rakovinu. Neskoršie testy však odhalili onkologické ochorenie.

Princezná Kate z Walesu na zábere z novembra 2023.
Princezná Kate prichádza na vianočnú bohoslužbu...
+18Princezná Kate z Walesu a princ William kráčajú...

Slová podpory a prianie skorého uzdravenia následne princeznej adresovali mnohí vrátane britského premiéra Rishiho Sunaka či Bieleho domu. Britský kráľ Karol III., ktorý sa takisto podrobuje liečbe rakoviny, ocenil otvorenosť a odvahu Catherine hovoriť o svojej chorobe.

zväčšiť Princezná Kate na aktuálnom zábere, ktorý... Foto: BBC Studios / PA Images / Profimedia
kate Princezná Kate na aktuálnom zábere, ktorý vznikol vo Windsore pre video, v ktorom potvrdila svoju diagnózu.

Prianie skorého uzdravenia už tlmočili aj mnohí politickí predstavitelia. „Táto správa nás nesmierne zarmútila. Je hrozná,“ uviedla hovorkyňa Bieleho domu Karine Jean-Pierreová, ktorá vyzvala na" rešpektovanie súkromia „princeznej z Walesu a jej rodiny“. Predstavitelia Bieleho domu sa podľa nej o diagnóze dozvedeli spoločne s celým svetom, keď Kate teraz rakovinu oznámila na videu.

Princ Harry Čítajte viac Princ Harry letí za otcom, ktorému diagnostikovali rakovinu. Prichádza nádej na zmierenie v rodine, pre Williama však aj ťažké časy

„V myšlienkach sme s princeznou z Walesu, jej deťmi a celou kráľovskou rodinou po správe o jej rakovine, ktorú tak odvážne zdieľala,“ uviedol kanadský premiér Justin Trudeau. Francúzsky prezident Macron ocenil „silu“ a „odolnosť“ princeznej Kate ako inšpiratívnu. Spoločne so svojou manželkou Brigitte jej na sociálnej sieti X popriali skoré uzdravenie.

Pozrite si tiež: Archívny rozhovor z čias pred korunováciou Karola III. o tom, čo sa môžu Slováci naučiť od kráľovskej rodiny

Hovorí royalista Jakub Abrahám
Video
Zdroj: TV Pravda

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #princ Harry #rakovina #odkaz #princezná Kate #Meghan Markle

+ Začnite sa zaoberať konečne aj sami sebou, nie len ľuďmi okolo vás.
Ak sa vám momentálne v niečom darí,...

+ Naslúchajte svojmu telu, ono vie, čo je pre vás najlepšie.
Flexibilita a prispôsobivosť otvoria nové možnosti....