Slovensko má 3. sériu sladkej šou za sebou, v Čechách sa práve začala, ale... Jej štart bol krutý

Podobne ako u nás, aj do Čiech sa dostala šou o pečení. Aktuálne sa u našich susedov začala jej 3. séria. Na rozdiel od Pečie celé Slovensko však bolo na konci 1. časti Peče celá země menej úsmevov. Prečo?

10.01.2024 13:30
Peče celá země III Foto:
Tretia séria šou Peče celá země: zľava: Tereza Bebarová, Míša Landová a Josef Maršálek.
debata (1)

Ešte pred štartom šou jej tvorcovia prezradili, že do tretej série Peče celá země sa prihlásil rekordný počet súťažiacich. Súboj o najlepšieho amatérskeho pekára v Česku diváci sledujú už v tretej sérii. Z viac ako štyristo uchádzačov v kastingu uspelo dvanásť z nich, ktorí sa už 6. januára predviedli na obrazovke ČT1, premiéru programu si pozrelo u našich susedov vyše milióna divákov. Úspešné kastingy okomentoval aj kreatívny producent šou: „Záujem je z roka na rok väčší. Keby som mal porovnávať, tak na konkurz do druhej série sa prihlásilo asi tristo uchádzačov, čo bolo opäť viac ako do prvej,“ opísal Petr Mühl.

Tím českej šou Peče celá země - Tereza...
Míša Landová  - porotkyňa  šou Peče celá země.
+5Josef Maršálek  - porotca šou Peče celá země.

Sladké aj slané výtvory finalistov opäť hodnotia Josef Maršálek a Míša Landová, pred kamerami ich sprevádza moderátorská dvojica Tereza Bebarová a Václav Kopta. Nie je to tak dávno, čo sa práve cukrár a porotca šou, Josef Maršálek, zvŕtal na parkete iného sledovaného programu Českej televízie – StarDance. Jeho pôsobenie ako tanečníka sa skončilo v ôsmom kole, jeho partnerkou počas prenosov bola Adriana Mašková.

Josef Maršálek a jeho tanečná partnera Adriana Mašková Čítajte viac Miláčik divákov, aj terč hejterov: Maršálek skončil v StarDance, lúčil sa s odkazom pre... pri tomto drsnom slove musel zblednúť aj režisér

Moderátorská dvojica Tereza Bebarová a Václav Kopta reláciou sprevádza od samého začiatku. Pre Bebarovú sa pečenie stalo súčasťou jej osobného aj pracovného života. „Začala som viac piecť a prestala som sa báť postaviť sa k platni aj ako cukrárka,“ opísala Bebarová.

zväčšiť Tretia séria šou Peče celá země - dvanástka... Foto: Česká televize - Mikuláš Křepelka
Peče celá země Tretia séria šou Peče celá země - dvanástka finalistov.

Slovensko má už tretiu sériu sladkej šou za sebou, jej víťazkou sa pred Vianocami stala Timi Strnálová. U našich susedov sa v aktuálnej sérii o titul majstra pekára bijú štyria muži a osem žien, u nás bol pomer o čosi odlišnejší, videli sme „len“ trojicu mužov. A to nie je jediný rozdiel. Zatiaľ, čo v slovenskej verzii šou počas tretej série v prvom kole súťaž neopustil ani jeden z pekárov a vyraďovať sa začalo až od druhej epizódy, štart českej verzie bol o čosi krutejší. Hneď v prvom kole vypadla jedna zo súťažiacich. V šou tak u našich susedov zostali štyria muži a sedem žien. Zatiaľ, čo Slovensko pieklo počas nedieľ, v Čechách patria sladkej šou sobotné večery.

timi Čítajte viac Sladká šou spoznala víťazku: Čo musela Timi zvládnuť hneď po finále, chcelo poriadne nervy. Bojovala o...

Na ďalšiu sériu Pečie celé Slovensko sa môžu tešiť jej fanúšikovia už teraz, RTVS ešte počas konania tretej série potvrdila pokračovanie, nových amatérskych pekárov už tvorcovia hľadajú na nových kastingoch.

Timi a jej tsunami torta s názvom Tatranský...
Bento torta (miniatúrka tortička) od Timi.
+6Timi a jej cannoli  dezert s názvom "Talianska...

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Pečie celé Slovensko #Peče celá země

+ Zdolajte svoje vlastné nedostatky a budete sami na seba právom pyšný.
Uprednostňujte úlohy a financie na...

+ Pravidelné stravovanie a vyvážená diéta sú nevyhnutné.
Ak ku niekomu vzhliadate, pokúste sa byť ako on, vy nato...