Transrodová hviezda Eufórie ako magnet na premiére: Rola v Hrách o život? Hollywood ide dobrým smerom, vraví Hunter Schafer

Milovníci seriálovej tvorby, konkrétne oceňovaného projektu Eufória, ju veľmi dobre poznajú. Teraz sa však herečka Hunter Schafer vydáva do vôd veľkorozpočtovej produkcie a na plátna kín. Je jednou z hviezd očakávaných Hier o život.

13.11.2023 12:00
Hunter Schafer v kreácii Prada Foto: ,
Herečka Hunter Schafer v kreácii Prada na červenom koberci počas premiéry filmu Hry o život: Balada o hadoch a vtáčatkách.
debata (3)

Minulý týždeň sa v Londýne uskutočnila slávnostná premiéra filmu Hry o život, ktorý nesie podtitul Balada o hadoch a vtáčatkách a má byť obrazom toho, čo sa udialo pred príbehom zo známej ságy, v ktorej kedysi na plátnach kín účinkovala Jennifer Lawrence ako Katniss Everdeenová. Od nakrútenia týchto filmov už síce uplynulo pár rokov, atmosféra na premiéra však hovorila jasne. Fenomén Hier o život stále existuje a zdá sa, že nepoľavil.

Rachel Zegler Čítajte viac Návrat Hier o život odštartoval v Berlíne: Čo urobila hlavná hviezda, fanúšikov dostalo... aha, veď to sú ohnivé šaty Katniss Everdeenovej

Na červenom koberci sa objavili nové tváre nového príbehu, medzi ktorými žiari herečka Rachel Zegler v hlavnej ženskej úlohe či herci Tom Blyth a Josh Andrés Rivera (mimochodom Zeglerovej partner v skutočnom živote), ktorých prítomnosť tiež vyvoláva nadšenie fanúšičiek a fanúšikov. Práve herečka Hunter Schafer sa však zaradila medzi tváre, ktoré vyvolali najviac rozruchu. Azda aj pre svoj kultový status vďaka Eufórii.

Zľava: Herci Tom Blyth, Hunter Schafer, Rachel...
Herci Tom Blyth a Rachel Zegler spoločne v...
+8Herečka Sabrina Bahsoon v kreácii Valentino.

Blondínka, ktorá sa pred objektívmi objavila v žiarivej zlatej kombinácii z dielne Prada, si zahrala postavu Tigris a s nadšením skonštatovala pre médiá, že je pre ňu veľmi dôležité a výnimočné, že môže na filmovom plátne reprezentovať trans komunitu. Schafer je transrodová herečka a za posledné roky sa vypracovala medzi najvplyvnejšie tváre LGBTI+ komunity a špeciálne transrodových ľudí.

zväčšiť Zľava: Herci Tom Blyth, Hunter Schafer, Rachel... Foto: SITA/AP, Vianney Le Caer
Tom Blyth, Hunter Schafer, Rachel Zegler a Josh Andres Rivera Zľava: Herci Tom Blyth, Hunter Schafer, Rachel Zegler a Josh Andres Rivera spoločne v Londýne uviedli filmu Hry o život: Balada o hadoch a vtáčatkách.

„Spôsob, akým sa Hollywood pohol vpred v rámci mojej komunity, mi dáva nádej, že ideme dobrým smerom,“ vyhlásila Schafer pre portál PinkNews.com. Hry o život sú pritom jej prvým blokbasterom a vlastne prvým veľkým projektom na plátnach kín. Ako však poznamenáva portál, v poslednom roku sa v komerčnej produkcii objavilo niekoľko výrazných reprezentantov komunity – napríklad herečka a modelka Hari Nef vo filme Barbie či Zoe Terakes v horore Hovor so mnou.

Sydney Sweeney Čítajte viac Kam skôr pozerať? Kráska z Eufórie v bikinách vyrazí dych a fešák z Top Gun... utrite si pot z čela

Podľa Schaferovej je to skvelé, ale zároveň jedným dychom dodáva: „Nechcem z toho vyvolávať nejaké senzácie, pretože na konci dňa som herečka. To je to, čo robím, takže trans element je naozaj skvelý, ale žijem pre to, aby som mohla robiť umenie, pracovať na svojom remesle. A to, že dostávam tieto šialené príležitosti, je naozaj špeciálne," uviedla.

Dnes už chápem mamin strach z mojej tranzície, hovorí hrdina Šťastného človeka
Video
Rozhovor s transrodovým mužom Marvinom Horvathom, ktorý je hlavným hrdinom filmu Šťastný človek od Soni G. Lutherovej. / Zdroj: TV Pravda

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #premiéra #Hry o život #Hunter Schafer #trans ľudia

+ Zelenina na tanieri znamená viac vitality a lepšiu náladu.
Stanovte si realistické ciele, aby ste sa vyhli...

+ Uvoľnite sa a nechajte sa unášať prúdom pozitívnych myšlienok.
Pripravte si do práce všetko, čo potrebujete,...