Rozhorčený Elton John: Naozaj chceme prísť o celú generáciu talentov?

Britský spevák a skladateľ Elton John varoval poslancov, že britský hudobný priemysel by kvôli po-brexitovým obmedzeniam mohol stratiť celú generáciu hudobných talentov.

12.06.2021 10:30
Elton John Foto: ,
Elton John.
debata

Náklady na víza pre cestovanie z Británie do krajín Európskej únie sú podľa neho tak vysoké, že mnohým mladým hudobníkom znemožní podniknúť európske turné a získať potrebné skúsenosti pre rozjazd kariéry, napísala stanica BBC.

„Chcel by som jasne povedať, že turné s povoleniami a vízami zadarmo nie sú dôležité kvôli mne a umelcom, ktorí zaplnia haly a štadióny. Najzávažnejší je dopad na budúcu generáciu hudobníkov a začínajúcich umelcov, ktorých kariéry sa kvôli tejto neznesiteľnej hre na zvaľovanie viny zastaví skôr ako sa vôbec začnú, "uviedol Elton John a situáciu opísal ako "blížiacu sa katastrofu“.

Elton John Čítajte viac Elton John: Testovanie na HIV je základom snahy ukončiť šírenie tohto vírusu

Poslanci si vypočuli odkaz od Eltona Johna na zasadnutí výboru pre digitalizáciu, kultúru, médiá a šport, ktorý rokoval o vízach pre ľudí z kreatívneho priemyslu. Pred ekonomickými vplyvmi víz varoval poslancov aj hudobný agent Craig Stanley. Americkí umelci si podľa neho pri cestách do Británie najímajú až v 90-tich percentách prípadov miestny pomocný personál, ktorý potom poskytuje zázemie pre hudobníkov aj v európskej dvadsaťsedmičke. Ak im budú víza komplikovať vystupovanie, mohli by svoje koncerty presunúť do iných krajín, ktoré majú ústretovejšiu vízovú politiku, cituje Stanleyho BBC.

Potom, čo Británia na konci minulého roka opustila Európsku úniu, boli znovu zavedené kontroly na hraniciach a pohyb ľudí medzi oboma oblasťami sa značne skomplikoval. Nové pravidlá cestovania a vstupu na pracovný trh začali platiť od 1. januára tohto roka.

debata chyba
Viac na túto tému: #Elton John

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....