Polnišová, Maštalír, Pauhofová a ďalší vyložia mobily na stôl a... Trailer filmu Známi neznámi vás dostane

Komédia s trpkou príchuťou o partii českých a slovenských priateľov, ktorí sa schádzajú v byte, aby oslávili príchod Nového roka, nastavuje zrkadlo spoločnosti - novinka režisérky Zuzany Mariankovej Známi neznámi mieri do kín.

05.07.2021 08:57
Sväťo Malachovský Foto:
Sväťo Malachovský a Táňa Pauhofová vo filme Známi neznámi.
debata

"Je to filmový príbeh, ktorý pozeráte a hovoríte au! Viete sa vcítiť do väčšiny postáv príbehu, lebo sa to stalo aj vám. A keď nie, tak sa vám to skôr či neskôr stane,“ hovorí producentka filmu Wanda Adamík Hrycová.

Počas večera sa totiž medzi filmovými priateľmi zrodil zdanlivo nevinný nápad: vyložiť mobilné telefóny na stôl a nahlas zdieľať každú správu a prichádzajúci hovor. Koľko toho o sebe (ne)smieme vedieť, aby sme mohli zostať priateľmi, milencami, manželmi, rodičmi…?

Svoje o tom vie aj obľúbená herečka Petra Polnišová: "Mnohokrát som vďaka svojej nepozornosti poslala esemesku osobe, ktorá ju nemala dostať,“ smeje sa. Adaptácia svetoznámej predlohy Úplní cudzinci (Perfetti sconosciuti) režiséra Paola Genovesa má najviac lokálnych remakov v histórii kinematografie a je zapísaná v Guinnessovej knihe rekordov. Film získal niekoľko prestížnych filmových ocenení, ako Najlepší scenár pre medzinárodný hraný film na filmovom festivale Tribeca 2016 či David di Donatello Awards za Najlepší film a Najlepší scenár. Novinka prichádza do slovenských kín 5. augusta.

Táňa Pauhofová vo filme Známi neznámi.
Sväťo Malachovský a Klára Issová vo filme Známi...
+1Sväťo Malachovský a Táňa Pauhofová  vo filme...

Slovenskú adaptáciu scenára pripravili Petr Jarchovský – český scenárista filmov Pelíšky, Želary, Občiansky preukaz, Učiteľka a režisérka filmu Zuzana Marianková. Producentsky ho zastrešuje Wanda Adamík Hrycová, koproducentmi sú Petra Polnišová a Juraj Brocko. Filmové postavy stvárňujú známe slovenské a české herecké osobnosti Táňa Pauhofová, Tomáš Maštalír, Petra Polnišová, Klára Issová, Martin Hofmann, Sväťo Malachovský, Tomáš Měcháček a Anna Kadeřávková.

Petra Polnišová Čítajte viac Polnišová chňapla po filmovom hite! Po netradičnom kastingu obsadila samú seba

"Klasickej“ Polnišovej sa však diváci v kine nedočkajú. „Známi neznámi prinesú dvoch ľudí, Petru Polnišovú a Sväťa Malachovského v polohe, na akú nie sú slovenskí diváci zvyknutí. Obaja sú zafixovaní ako komici a napriek tomu, že ide o komédiu, ich postavy majú silnú dramatickú linku. Práve to je niečo, čo ma na tomto filme nesmierne bavilo – priniesť iný pohľad na obľúbených hercov,“ vysvetlila Wanda Adamík Hrycová.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Wanda Adamik Hrycová #Známi neznámi

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...