Popol maďarskej rodáčky Gáborovej uložili v Budapešti. Manžel ju doviezol prvou triedou

V Budapešti v utorok uložili na prominentný cintorín Kerepesi urnu s popolom americkej herečky maďarského pôvodu Zsa Zse Gáborovej, ktorá zomrela v roku 2016 v Los Angeles.

14.07.2021 12:00
shutterstock 375062017 Foto:
Zsa Zsa Gabor na archívnom zábere z roku 1990.
debata (1)

Urnu do jej rodnej krajiny dopravil posledný manžel niekdajšej hollywoodskej hviezdy princ Frédéric von Anhalt, napísala agentúra Reuters. Extravagantná diva za svojho života pútala pozornosť najmä svojím životným štýlom a deviatimi manželstvami.ň

Gáborová si podľa von Anhalta priala spočinúť v rodnej krajine, kde je pochovaný aj jej otec. Urnu s tromi štvrtinami jej popola preto doviezol cez Britániu a Nemecko do Budapešti. Využil okno, ktoré sa otvorilo v čase uzatvárania hraníc kvôli pandémii covidu-19, poznamenala agentúra Reuters. Zvyšná štvrtina spopolnených pozostatkov Gáborovej zostane podľa von Anhalta v Los Angeles.

„Mala prvú triedu, mala svoje vlastné sedadlo a pas, všetko. Bola to jej posledná cesta, vždy cestovala prvou triedou, mala svoje šampanské, kaviár,“ uviedol von Anhalt, za ktorého sa herečka vydala v roku 1986 a s ktorým zostala až do svojej smrti v decembri 2016, keď mala 99 rokov.

šafránková Čítajte viac V rodnom meste dali zbohom Libuši Šafránkovej. Bolek Polívka sa lúčil s anjelom

Von Anhalt uložil urnu s popolom Gáborovej do hrobu spolu s jej obľúbenými ružovými a žltými ružami na cintoríne v maďarskej metropole, kde je pochovaný rad slávnych maďarských hercov, spisovateľov a básnikov. Ceremóniál, na ktorom sa podľa agentúry DPA zúčastnili desiatky ľudí, sprevádzala hudbou rómska kapela.

Gáborová sa narodila v roku 1917 v Budapešti do bohatej rodiny a v 30. rokoch minulého storočia sa stala Miss Maďarska. Za druhej svetovej vojny, rovnako ako jej sestry, odišla do Spojených štátov. V rodnej krajine vtedy nechala svojho prvého manžela, tureckého diplomata Burhana Asafa Belgeho. V USA hrala v desiatkach filmov a televíznych seriálov, okrem iného v snímke Moulin Rouge režiséra Johna Hustona z roku 1952 a vo filme Orsona Wellesa Dotyk zla z roku 1958.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Budapešť #manžel #popol #prvá trieda #Zsa Zsa Gabor #urna

+ Všetko je len o pohodlí, ak budete chcieť cvičiť tak cvičiť budete.
Dodržiavajte pracovnú zmluvu, v opačnom...

+ Verte svojej intuícii, hovorí vám správne len sa treba naštartovať.
Všetko sa vám splní tak, ako ste si...