Ide o milióny! Scarlett Johanssonovej sa nepozdávajú jej zárobky za Čiernu vdovu

Americká herečka Scarlett Johansson zažalovala spoločnosť Walt Disney kvôli tomu, že firma streamovala jej nový film Black Widow (Čierna vdova) v čase, keď išiel do kín.

01.08.2021 00:00
Film Review - Black Widow Foto: ,
Herečka Scarlett Johansson na zábere z filmu Čierna vdova.
debata (1)

Predstaviteľka hlavnej úlohy tvrdí, že spoločnosť porušila podmienky zmluvy a pripravila ju o potenciálny zárobok, uviedla agentúra AP. Podľa Walt Disney k žalobe nie je dôvod. Film podľa serveru BBC News zarobil za prvý víkend po uvedení do kín 218 miliónov dolárov, čím prekonal kasový rekord počas pandémie covidu-19. Potom však tržby prudko klesli.

Hollywoodska hviezda tvrdí, že jej spoločnosť Marvel Studios, ktorú vlastní práve Walt Disney, sľúbila tradičné uvedenie snímky najprv do kín. To podľa nej znamená, že uplynie určitá doba pred tým, než spoločnosť začne film streamovať na iných platformách.

Spoločnosť ale film uviedla v rovnakej dobe v kinách aj na platenej streamovacej službe Disney +. Výška zárobku Johanssonovej je pritom naviazaná na to, ako bude finančne úspešný. Podľa zdrojov blízkych Johanssonovej príde herečka odhadom o 50 miliónov dolárov, píše BBC News.

Herečka Scarlett Johansson na vyhlásení cien BAFTA. Čítajte viac Prekvapenie! Jedna z najkrajších herečiek sveta sa vydala! Už tretí raz

Spoločnosť Walt Disney uviedla, že herečkina žaloba je neopodstatnená. „Spoločnosť Disney plne dodržala zmluvu s pani Johanssonovou a navyše uvedenie filmu Black Widow na Disney + s prémiovým prístupom významne zvýšilo jej šancu získať ďalšiu odmenu nad rámec 20 miliónov dolárov, ktoré už dostala,“ uviedla firma vo vyhlásení.

Pred vypuknutím pandémie museli filmoví fanúšikovia obvykle sledovať nové filmy v kinách alebo čakať tri mesiace, než si ich mohli pustiť streamované vo svojich elektronických zariadeniach. V poslednej dobe však veľké štúdiá kombinujú uvádzanie filmov do kín s ich streamovaním, pretože kiná bojujú o návrat divákov, z ktorých mnoho sa obáva uzavretých priestorov a šírenia vírusu.

Uvedenie akčného sci-fi Black Widow do kín sa kvôli pandémii covidu-19 oneskorilo o viac ako o rok, v kinách po celom svete a vo streamovacej službe sa film objavil tento mesiac.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Scarlett Johansson #Black Widow

+ Zelenina na tanieri znamená viac vitality a lepšiu náladu.
Stanovte si realistické ciele, aby ste sa vyhli...

+ Neskoro večer na jedlo zabudnite, zaťažujete tak svoje telo.
Pokúste si nejaké peniaze odložiť, neskôr ich ešte...