Danku Bartekovú film o Zátopkovi dostal, vnukol jej aj skvelý nápad

Na premiére filmovej novinky režiséra Davida Ondříčka nechýbala ani športová strelkyňa Danka Barteková.

13.09.2021 00:30
Danka Bartekova s mamou Foto:
Danka Barteková a s mamou sa na premiére filmu Zátopek v Bratislave.
debata

V pondelok 6. septembra bol do slovenských kín slávnostne uvedený film Zátopek. Snímka Davida Ondříčka, ktorá rozpráva príbeh fenomenálneho bežca Emila Zátopka, vznikala dlhých 14 rokov a dosahuje najvyššie svetové parametre. Na medzinárodnej premiére v Karlových Varoch zožala fenomenálny úspech a teraz si vyslúžila uznanie aj od slovenského publika. Aj od športovcov, ktorí si ho počas premiéry pozreli.

herecka Bozidara Turzonovova s rodinou Čítajte viac Premiéru Zátopka si vychutnali herci aj športovci! Prišla Turzonovová, Barteková aj legendárny boxer Zachara

O prínose príbehu Emila Zátopka pre mladú generáciu hovorí aj Danka Barteková, športová strelkyňa a členka Medzinárodného olympijského výboru, ktorá na premiéru do jedného z bratislavských kín prišla s mamou. Snímka by podľa nej mala putovať aj do škôl.

m Čítajte viac Film Zátopek rozbúši srdce ako beh

„Emil Zátopek je pre mňa fenoménom česko-slovenského športu, osobnosťou, aká sa narodí zriedkavo. V športe toho dokázal nesmierne veľa – vďaka svojmu talentu, no najmä vďaka tvrdej práci, disciplíne, kreatívnemu prístupu a radosti z pohybu. Nielenže bol famóznym športovcom, ale podľa všetkého i skromným a priateľským človekom a ja ho považujem za vzor pre každého, nielen pre tých, ktorí si už niekedy obuli bežecké topánky. Podľa môjho názoru by sa tento film mal premietať motivačne deťom v školách.“

Božidara Turzonovová s rodinou  na premiére...
Jana Kovalčíková a Martin Frimmer  na premiére...
+10Iveta Malachovská a Martin Malachovský  na...

Výnimočná osobnosť Emila Zátopka a jeho nadčasový odkaz inšpiruje aj Zuzanu Rehák-Štefečekovú: "Neskutočný príbeh, ako sa z obyčajného robotníka vďaka náhode stala bežecká hviezda nevídaných rozmerov. Multitalent na všetky možné vzdialenosti, aký sa už odvtedy nenarodil. Veľmi ma oslovilo, že sa nebojácne postavil na štart maratónu na olympijských hrách aj napriek tomu, že ho nikdy predtým nebežal, a dokázal zvíťaziť vďaka dobre mienenej rade súpera. (Smiech.) Je, žiaľ, smutné, ako s ním naša krajina po úspechu naložila a aké problémy napriek svojim športovým triumfom v bežnom živote mal. Myslím si, že môže byť inšpiráciou pre ľudí nielen dnes, ale aj v ďalších storočiach,“ povedala o Zátopkovi zlatá medailistka z Tokia Zuzana Rehák-Štefečeková.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Danka Barteková #Zátopek

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...