Praha má za sebou hviezdami nabitú premiéru filmu Karel! Ivanu Gottovú sprevádzali obe dcéry

Lucie Bílá, Jiřina Bohdalová, Zlata Adamovská, Juraj Jakubisko a mnoho ďalších slávnych osobností si nenechalo ujsť pražskú premiéru dokumentu KAREL.

05.10.2021 09:28
636608333 Foto:
Ivana Gottová, Charlotte Ella Gottová (vľavo), Nelly Sofie Gottová (vpravo) na premiére dokumentu KAREL v pražskom kine Slovanský dům.
debata (4)

Fanúšikovia zosnulého Karla Gotta sa konečne dočkali! V Prahe sa konala dlho očakávaná a niekoľkokrát odložená premiéra dokumentu kameramana Jana Malířa a režisérky Olgy Malířovej Špátovej – Karel. Snímka vstúpi do českých kín 7. októbra, slovenskí fanúšikovia sa jej dočkajú 11. novembra.

„Karel pristupoval k natáčaniu s úplným pokojom a nechal sa točiť i v situáciách, s ktorými by desať rokov dozadu len ťažko súhlasil. Chcel, aby jeho príbeh bol pravdivý,“ uviedla na margo nakrúcania snímky Ivana Gottová.

zväčšiť Lucie Borhyová na premiére dokumentárneho filmu... Foto: Profimedia
636609319 Lucie Borhyová na premiére dokumentárneho filmu KAREL v Prahe.

Najočakávanejšou dámou večera bola bezpochyby vdova po spevákovi, Ivana Gottová. Tá sa už koncom septembra zúčastnila slávnostnej predpremiéry dokumentu, ktorá sa konala v Plzni, v rodnom meste Gotta. Pre 45-ročnú Gottovú išlo o vôbec prvú spoločenskú udalosť, na ktorej sa objavila od smrti manžela.

zväčšiť Jiřina Bohdalová na premiére dokumentárneho... Foto: Profimedia
bohdalová Jiřina Bohdalová na premiére dokumentárneho filmu KAREL v Prahe.

Premiéra v Prahe však bola o čosi veľkolepejšia a priam nabitá českými hviezdami. Gottovú sprevádzali na červenom koberci obe dcéry – staršia Charlotte Ella (15) a o dva roky mladšia Nelly Sofie. Zatiaľ, čo Ivana Gottová a mladšia z dcér volili na premiéru čiernu, Charlotte, ktorú fanúšikovia speváka poznajú aj vďaka duetu „Srdce nehasnou“, prišla v béžových šatách. Na premiére sprevádzala rodinu Karla Gotta aj režisérka filmu – Olga Špátová Malířová.


Ivana Gottová, Charlotte Ella Gottová, Nelly...
Lucie Borhyová na premiére dokumentárneho filmu...
+5Jiřina Bohdalová na premiére dokumentárneho...

Uvedenie filmu prišlo len krátko po druhom výročí spevákovho úmrtia – Karel Gott zomrel 1. októbra 2019 vo veku 80 rokov. Na smutné výročie si ešte pred premiérou zaspomínala aj Gottová, ktorá na oficiálnej stránke zverejnila nielen spoločný záber, ale aj emotívne „vyznanie do neba“.

Pozvanie na premiéru v Slovanskom dome prijali – moderátor Libor Bouček, ktorý roky patril k blízkym priateľom speváka. Nechýbala herečka Jiřina Bohdalová, manželia Juraj Jakubisko a Deana Horváthová, herečka Zlata Adamovská, Jiří Suchý, Felix Slováček, Vašo Patejdl, Dana Morávková a jej manžel Petr Malásek a mnohí ďalší.

632832578 Čítajte viac Gottová prvýkrát po smrti Karla v spoločnosti! S úsmevom na perách a diváci ju dojali

Premiéra očakávanej snímky sa niekoľkokrát odkladala. K divákom sa film mal pôvodne dostať 1. októbra 2020, pre ochorenie Ivany Gottovej aj pre celkovú situáciu s pandémiou sa však termín premiéry následne posúval – napokon sa slávnostné uvedenie filmu mohlo uskutočniť až teraz, dva roky po spevákovom úmrtí.

Karel Gott, ktorý trpel akútnou leukémiou, zomrel 1. októbra 2019. 11. októbra sa na verejnej rozlúčke so zosnulým spevákom Karlom Gottom v pražskom paláci Žofín zúčastnilo 49 000 ľudí. 12. októbra sa konala zádušná omša na Pražskom hrade v Chráme sv. Víta, za prítomnosti jeho manželky, Ivany Gottovej, dcér Charlotte Elly, Nelly Sofie, Dominiky a Lucie, a pozvaných hostí.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Ivana Gottová #film Karel

+ Doprajte telu to, čo si momentálne pýta, neberte to na ľahkú váhu.
Odpočinok a relaxácia sú nevyhnutné pre...

+ Začnite sa zaoberať konečne aj sami sebou, nie len ľuďmi okolo vás.
Ak sa vám momentálne v niečom darí,...