Je dôležité mať okolo seba ľudí, ktorí vás majú radi za každých okolností, hovorí Evita Twardzik

Spisovateľka Evita Twardzik pokrstila tento týždeň v Bratislave filmovú reedíciu knihy V lete ti poviem, ako sa mám.

29.11.2021 00:00
Spisovateľka Evita Twardzik Foto:
Spisovateľka Evita Twardzik počas krstu knihy V lete ti poviem, ako sa mám.
debata

Ide o tretiu knihu autorky, ktorá sa po tituloch Všetko alebo nič a Príliš osobná známosť dočkala filmového spracovania. Mapuje životy partie štyridsiatnikov, ktorí sa kamarátia od detstva a dodnes sa stretávajú už spolu so svojimi rodinami.

 DSC9617 Čítajte viac Koleník na Jadrane so známou kolegyňou: Romantické fotky, nežné gestá a... tu je pravda!

„V každom filme je oproti knihe trochu rozdiel v závere. Tu bude najviditeľnejší, pretože knižka sa končí smutne. Po našej poslednej snímke som si povedala, že pôjdeme do niečoho veselého,“ priblížila Twardzik. Úlohy krstných rodičov sa zhostila spolu s tromi filmovými hrdinami. Knihu v tvrdej väzbe sektom pokrstili herci Dominika Morávková, Petra Vajdová a Marián Miezga. „Nech sa všetci zídeme na jar aj na premiére filmu,“ zaželali herci hromadne filmovej reedícii. Čitateľom opäť ponúka príbehy štyroch manželských dvojíc, ktoré v snahe „žiť šťastne“ skrývajú rôzne tajomstvá nielen pred priateľmi, ale najmä každý sám pred sebou. Tie však postupne vyplávajú na povrch, čo zmení životy hlavných hrdinov.

Filmové spracovanie „evitovky“ V lete ti poviem, ako sa mám, ktorá vyšla v roku 2018, príde do kín na Valentína 2022. Spisovateľka a autorka scenára verí, že aj pre divákov sa skončí všetko tak, že pôjdu vysmiati z kina. „Ten film vás pohladí, a možno vás donúti ozvať sa starým dobrým kamarátom. A len vás utvrdí v tom, aké je dôležité mať okolo seba ľudí, ktorí vás majú radi za každých okolností,“ uzavrela Twardzik.

debata chyba
Viac na túto tému: #Evita Twardzik

+ Prišiel čas nato, aby ste riešili aj svoj chrbát, neodkladajte to na neskôr.
Úspory času a peňazí sú kľúčom k...

+ Čerstvé ovocie a zelenina vám dodajú potrebnú energiu.
Čím skôr si prácu urobíte, tým skôr budete mať čas len...