Rodina zastrelenej kameramanky žaluje Aleca Baldwina, žiada odškodné

Rodina kameramanky, ktorú americký herec Alec Baldwin vlani v októbri omylom zastrelil počas nakrúcania filmu Rust, žaluje herca a produkčný tím za neúmyselné zabitie.

16.02.2022 08:01
Alec Baldwin Set Shooting Foto: ,
Zľava: Právnici Randi McGinn, Brian Panish a Jesse Creed, ktorí zastupujú pozostalú rodinu kameramanky Halyny Hutchinsovej počas tlačovej konferencie v Los Angeles.
debata

Pri streľbe bolo porušených niekoľko bezpečnostných opatrení, uviedol na tlačovej konferencii v Los Angeles právnik Brian Panish, ktorý zastupuje manžela a syna zosnulej Halyny Hutchinsovej. Pozostalí žiadajú aj finančné odškodnenie, napísali svetové agentúry.

Alec Baldwin Čítajte viac VIDEO+FOTO: Objatia plné smútku. Alec Baldwin sa stretol s manželom a synom zosnulej kameramanky

„Ľahkomyseľné jednanie a úsporné opatrenia“ Baldwina a producentov filmu „viedli k smrti Halyny Hutchinsovej“, uviedol Panish. Produkcia podľa neho porušila „najmenej 15 pravidiel“ natáčania. Advokát pripravil video s animovanou rekonštrukciou streľby, v ktorom tvrdí, že Baldwin odmietol výcvik so zbraňou, ktorú pri natáčaní filmu používal.

zväčšiť Na tlačovej konferencii premietali aj 3D... Foto: SITA/AP, Chris Pizzello
Alec Baldwin Set Shooting Na tlačovej konferencii premietali aj 3D rekonštrukciu priebehu usmrtenia Halyny Hutchinsovej.

Niekoľko žalôb už podali aj ďalší členovia natáčacieho štábu. Súbežne s nimi pokračuje aj policajné vyšetrovanie.

Incident sa stal vlani 21. októbra počas natáčania westernu Rust na filmovom ranči v Santa Fe. Baldwin, ktorý vo filme hrá a produkuje ho, so zbraňou manipuloval pri skúške jednej scény. Guľka zabila kameramanku, režisérovi Joelovi Souzovi rovnaká rana spôsobila poranenie ramena.

People Alec Baldwin Čítajte viac Baldwin necíti zodpovednosť za smrť kameramanky: Niekto je, ale viem, že to nie som ja

Baldwin v televíznom rozhovore zo začiatku decembra povedal, že síce držal zbraň, z ktorej vyletel smrtiaci výstrel, odmietol však, že by stlačil spúšť. Netušil vraj ani, že je v zbrani ostrý náboj, a vyhlásil, že za úmrtie kameramanky necíti zodpovednosť.

Miesto nakrúcania westernu s názvom "Rust" v...
Miesto nakrúcania westernu s názvom "Rust" v...
+4Miesto nakrúcania westernu s názvom "Rust v...
debata chyba
Viac na túto tému: #rodina #Alec Baldwin #žaloba #zabitie #Rust

+ Ak zmenu sami nebudete chcieť, zmena sama nepríde, myslite nato.
Venujte čas finančnému plánovaniu, odmena vás...

+ Ak chcete klamať, nepodarí sa vám to, oklamete jedine sami seba.
Malé finančné kroky teraz vytvoria budúce...