Známy tanečník utiekol z Ukrajiny, dojímavé stretnutie s manželkou a... chváli aj Slovensko!

Dojímavé zábery na letisku v Los Angeles zhotovili v stredu popoludní fotografi a paparazzovia, ktorí tam čakali na príchod amerického tanečníka, choreografa a filmára Maksima Chmerkovskiyho. Tomu sa po bezmála týždni podarilo odletieť z vojnovým konfliktom zmietanej Ukrajiny.

03.03.2022 11:55
shutterstock 640724800 Foto:
Tanečník a choreograf Maksim Chmerkovskiy a jeho manželka Peta Murgatroyd.
debata (2)

Chmerkovskiy, ktorého americká verejnosť pozná veľmi dobre vďaka účinkovaniu v súťaži Dancing with the stars (obdoba nášho Let's Dance) a ktorý okrem tancovania na parkete bol aj členom poroty, sa vrátil v stredu do Los Angeles. Na letisku ho čakala manželka Peta Murgatroyd a ich stretnutie po viac ako dvoch týždňoch odlúčenia zachytili objektívy. Bolo skutočne dojímavé.

Blondínka sa rozbehla za svojím 42-ročným manželom, s ktorým spoločne vychovávajú dcérku Shai, silno ho objala a držala niekoľko sekúnd. Chmerkovskiy jej objatie oplácal a šepkal jej do uší upokojujúce slová. Priamo na letisku LAX sa tanečník a choreograf vyjadril aj pred kamerami.

Video
VIDEO: Návrat Chmerkovskiyho na letisko LAX v Los Angeles, dojímavé chvíle s manželkou. Zdroj: Backgrid USA / Profimedia

"Nechcem zanevrieť na mier niekde inde kvôli tomu, čo som práve videl. V tejto chvíli naozaj neviem, čo povedať,“ uviedol Chmerkovskiy pre Entertainment Tonight na letisku. Podľa viacerých médií sa populárnej televíznej hviezde podarilo utiecť z Ukrajiny cez Poľsko. Od vtrhnutia ruských vojsk do krajiny tam strávil takmer týždeň, kým sa mu podarilo zorganizovať svoj útek. Informoval tiež, že mu mnohí pomohli a že on sám sa musel brániť so zbraňou.

miss Čítajte viac Bývalá Miss Ukrajiny tasí proti Putinovi zbraň! Známy tanečník nakrútil zmätených ruských vojakov

Chmerkovskiy tiež ocenil statočnosť a odhodlanie ukrajinského ľudu a rovnako ocenil aj pomoc zvyšku sveta. „Dôvod, prečo Ukrajina práve stojí, je kvôli ukrajinskému ľudu. A skutočnosti, že celý svet pomáha. Veľká vďaka patrí Poľsku, obrovská vďaka patrí krajinám susediacim s Ukrajinou,“ pokračoval Chmerkovskiy a hoci nemenoval Slovensko, zjavne ho do tohto zoznamu ráta. Najviac však oceňuje práve Poľsko, kde sa mu podarilo nasadnúť na lietadlo domov. „Tak, ako sa ku mne správali počas celého procesu odchodu do Poľska, musím sa len pokloniť poľskému ľudu,“ komentoval Maks, ako ho v amerických médiách často volajú.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Peta Murgatroyd (@petamurgatroyd)

Tanečník tiež vyjadril svoj názor na to, ako by sa mal ku invázii Ruska na Ukrajine svet postaviť. A zjavne ako možnosť nevidí nečinné prizeranie sa. „Ak sa nezapojíme, táto vec sa dostane všade inde. Myslím si, že v roku 2022, po tejto akcii, musíme úplne prehodnotiť spôsob, akým ako planéta robíme veci,“ uviedol rodák z ukrajinskej Odesy, ktorý s celou rodinou (brat Val Chmerkovskiy je tiež populárny tanečník a televízna hviezda) emigroval do USA v roku 1994.

Hoci v Ukrajine platí už niekoľko dní zákaz opustenia krajiny pre mužov vo veku od 18 do 60 rokov, tanečník má od roku 2019 dvojité občianstvo (foto hore), americké aj ukrajinské. Za opustenie rodnej krajiny mu teda pravdepodobne nehrozí žiaden trest.

British Vogue and Self-Portrait Party Čítajte viac Slávna ruská kráska otvorene proti vojne a Putinovi! Peniaze posiela na Ukrajinu

Počas svojho pobytu na Ukrajine zdieľal Chmerkovskiy množstvo momentov na sociálnej sieti, medzi inými aj video s ruskými „detskými“ vojakmi. Informoval tiež o tom, že ho počas jeho pobytu zatkli, no následne prepustili. „Všetko je v pohode. Bol to asi ten najmenej traumatizujúci moment v časoch, akým teraz čelí Ukrajina, pre mňa to bola skúška reality,“ napísal na sociálnej sieti. Následne tiež informoval, že sa pokúšal vlakom prepraviť k hraniciam, čo nebolo možné. Neskôr sa mu to podarilo.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Poľsko #útek #letisko #paparazzi #mier #návrat #Maksim Chmerkovskiy #Ukrajina #vojna na Ukrajine

+ Ak zmenu sami nebudete chcieť, zmena sama nepríde, myslite nato.
Venujte čas finančnému plánovaniu, odmena vás...

+ Nezaoberajte sa neustále rozprávaním o cvičení, začnite konať.
Buďte viac produktívny a robte niečo preto aby...