Alain Delon plánuje vo Švajčiarsku podstúpiť eutanáziu. Syn sľúbil, že bude pri ňom

Francúzsky herec Alain Delon (86) plánuje vo Švajčiarsku podstúpiť eutanáziu. Uviedol to jeden z jeho synov, Anthony Delon, v rozhovore pre francúzske rádio RTL.

25.03.2022 08:05
delon Foto:
Alain Delon a archívnej snímke.
debata (19)

Podľa Anthonyho Delona mu jeho otec oznámil svoj úmysel podstúpiť tento krok vo Švajčiarsku. Anthony Delon dodal, že otcovi sľúbil, že ho bude na jeho poslednej ceste sprevádzať a všetko zorganizuje tak, ako si praje.

zväčšiť Alain Delon a jeho syn Anthony Delon na pohrebe... Foto: SITA/AP, Michel Euler
APTOPIX France Obit Belmondo Alain Delon a jeho syn Anthony Delon na pohrebe Jeana-Paula Belmonda v kostole Saint-Germain-des-Prés v centre Paríža.

Podľa Anthonyho sa tak jeho otec Alain rozhodol po tom, čo ho nesmierne rozrušila smrť jeho bývalej manželky Nathalie Delonovej, ktorá v roku 2021 zomrela na rakovinu pankreasu. Aj ona si zvolila eutanáziu, aj keď, ‚našťastie‘, napokon nebola potrebná, zomrela prirodzene. „Hovorím našťastie, pretože všetko už bolo pripravené. Je pravda, že by bolo ťažké držať ju za ruku a vidieť ju takto odchádzať zo života. Nehovorím, že posledná noc bola ľahká, ale posledných pár hodín bolo,“ opísal Anthony Delon, jej syn.

Alain Delon už dávnejšie v rozhovore pre „TV5 Monde“ priznal, že nie je proti eutanázii. "Po prvé preto, že žijem vo Švajčiarsku, kde je eutanázia legálna a tiež preto, že ju považujem za najlogickejšiu a najprirodzenejšiu. V určitom veku, v určitom momente, máme právo odísť, bez nemocníc, injekcií a všetkého ostatného,“ povedal herec.

delon Čítajte viac Do jeho tváre sa zamiloval celý svet! Alain Delon oslávil 86 rokov s oboma synmi a šampanským v ruke

V novembri oslávil slávny idol filmového plátna 86 rokov. Herec si v deň svojich narodenín, 8. novembra, pripil šampanským so svojimi synmi – Anthonym a Alainom-Fabienom, o záber sa vtedy podelil práve mladší z nich, Alain-Fabien na svojom Instagrame.

V roku 2019 utrpel herec ľahké krvácanie do mozgu, po operácii v jednej parížskej nemocnici strávil tri týždne na jednotke intenzívnej starostlivosti, následne sa doliečoval na klinike vo Švajčiarsku.

V roku 2021 sa Delon zúčastnil na pohrebe hereckého kolegu Jeana-Paula Belmonda v kostole Saint-Germain-des-Prés v centre Paríža. Herec s už viditeľne podlomeným zdravím dokázal odprevadiť dlhoročného kolegu a priateľa na jeho poslednej ceste aj pozdraviť svojich fanúšikov, ktorí ho pred kostolom odmenili potleskom.

France Obit Belmondo Čítajte viac Delona podopieral syn, na pohreb Belmonda prišli aj Pierre Richard či Marion Cotillard

V roku 2018 v rozhovore pre týždenník Paris-Match herec povedal: „Život už mi veľa neprináša. Už som všetko spoznal a videl. Predovšetkým ale nenávidím túto dobu, je mi z nej na zvracanie. Viem, že tento svet opustím bez ľútosti.“

Počas svojej desiatky rokov trvajúcej kariéry Delon, ktorý bol istý čas označovaný za jedného z najpríťažli­vejších mužov francúzskeho filmu, hral vo viac ako 80 snímkach. Slávu si získal napríklad rolou vo filme Gepard, kde hral s Claudiou Cardinaloveovou. V roku 1963 Gepard získal v Cannes Zlatú palmu.

Diváci poznajú Delona tiež napríklad zo snímok Čierny tulipán alebo Dvaja muži v meste, v roku 2008 si zahral Julia Caesara v komédii Asterix a Olympijské hry. V roku 2019 dostal herec v Cannes Zlatú palmu za celoživotné dielo. V posledných rokoch ale vyvolal kontroverzie svojimi politickými názormi alebo správaním k ženám.

Alain Delon a jeho syn Anthony Delon na pohrebe...
Marion Cotillard  na pohrebe Jeana-Paula...
+4Režisér Claude Lelouch na pohrebe Jeana-Paula...

© Autorské práva vyhradené

19 debata chyba
Viac na túto tému: #Alain Delon #eutanázia

+ Pravidelná hydratácia je základom šťastia a zdravia.
Ak niečo robíte, nezabudnite si svoju prácu aj uložiť....

+ Začnite sa zaoberať konečne aj sami sebou, nie len ľuďmi okolo vás.
Ak sa vám momentálne v niečom darí,...