Opäť bude chýbať! Kráľovná Alžbeta II. vynechá ďalšiu oficialitu, trápi ju zdravie?

Britská kráľovná Alžbeta II. sa na Zelený štvrtok nezúčastní na bohoslužbe, na ktorej tradične obdarúva starších ľudí pamätnými mincami. Informovala o tom agentúra Reuters, ktorá sa odvolala na zdroj z Buckinghamského paláca.

11.04.2022 10:30
Britain Queen Platinum Jubilee Foto: ,
Kráľovná Alžbeta II. na archívnom zábere.
debata

Kráľovnú počas bohoslužby v Kaplnke svätého Juraja na Windsorskom zámku zastúpia jej syn princ Charles s manželkou Camillou.

V októbri minulého roka musela pre bližšie nešpecifikované zdravotné problémy stráviť jednu noc v nemocnici a lekári jej následne odporučili odpočinok. Vo februári tohto roku prekonala ochorenie COVID-19, pričom mala len mierne príznaky podobné chrípke. Po prekonaní choroby 95-ročná panovníčka vykonávala len menej náročné povinnosti, na začiatku marca napríklad zrušila plánovanú účasť na oslavách Dňa Commonwealthu.

william, harry Čítajte viac Bol princ Harry jej obľúbencom? Tu je dôvod, prečo mladší z bratov zdedil po prababičke viac peňazí

Koncom marca sa však zúčastnila na ďakovnej bohoslužbe za svojho zosnulého manžela princa Philipa, pričom si pri chôdzi musela pomáhať paličkou. Podľa agentúry Reuters išlo o jej prvú účasť na verejnom podujatí po niekoľkých mesiacoch.

Panovníčka však naďalej pravidelne vykonáva svoje každodenné povinnosti virtuálnou formou. Vo štvrtok napríklad prostredníctvom videolinku absolvovala dve audiencie so zahraničnými veľvyslancami.

Kráľovná Alžbeta II. na akcii Royal Horse...
Deväťdesiatpäťročná kráľovná Alžbeta II. na...
+2Britská kráľovná Alžbeta II. v dobrej nálade...

Obdarovávanie chudobných pred Veľkou nocou je v Anglicku starobylou tradíciou siahajúcou minimálne do 12. storočia. Strieborné mince špeciálne razené pre túto príležitosť v súčasnosti nedostávajú už iba chudobní ľudia, ale tiež siroty, vdovy a osobnosti, ktoré sa aktívne venujú dobročinnosti.

debata chyba
Viac na túto tému: #neúčasť #princ charles #kráľovná Alžbeta II. #Zelený štvrtok #bohoslužba

+ Pravidelná hydratácia je základom šťastia a zdravia.
Ak niečo robíte, nezabudnite si svoju prácu aj uložiť....

+ Uvoľnite sa a nechajte sa unášať prúdom pozitívnych myšlienok.
Pripravte si do práce všetko, čo potrebujete,...