Úplná ľahostajnosť! Spoločnosť, ktorá produkovala film Rust, dostala najvyššiu možnú pokutu

Inšpekcia práce v americkom štáte Nové Mexiko udelila najvyššiu možnú pokutu 137 000 dolárov produkčnej spoločnosti Rust Movie Productions za porušenie pravidiel pre zaobchádzanie so zbraňami pri natáčaní filmu Rust.

21.04.2022 08:43
Prop Firearm Movie Set Foto: ,
Rozrušený Alec Baldwin na parkovisku pred úradom šerifa okresu Santa Fe po tom, čo ho vypočúvali ohľadom streľby na nakrúcaní filmu "Rust" na predmestí Santa Fe.
debata

Vlani v októbri počas nakrúcania tejto snímky producent a herec Alec Baldwin nedopatrením zastrelil kameramanku Halynu Hutchinsovú.

Novomexické vyšetrovanie dospelo k záveru, že produkčná spoločnosť vedela o tom, že sa pri natáčaní nedodržiavajú pravidlá pre bezpečné zaobchádzanie so zbraňami. Prejavovala vraj v tomto ohľade „úplnú ľahostajnosť“, píše agentúra Reuters.

Prop Firearm Movie Set Čítajte viac Šok a zármutok! Alec Baldwin sa už vyjadril k tragédii

Hutchinsovú zasiahla guľka vypálená zo zbrane, ktorú držal Baldwin. Omylom sa v nej ocitla ostrá munícia. Zranenie utrpel aj režisér westernu Rust Joel Souza, na rozdiel od Hutchinsovej ale prežil. Spoločnosť Rust Movie Production v minulosti uviedla, že si nie je vedomá toho, že by pri natáčaní boli porušované bezpečnostné predpisy. Vo vyhlásení síce ocenila „čas a úsilie“, ktoré inšpekcia práce venovala vyšetrovaniu, s jeho závermi ale nesúhlasí a chce sa proti nim odvolať.

Miesto nakrúcania westernu s názvom "Rust" v...
Miesto nakrúcania westernu s názvom "Rust" v...
+4Miesto nakrúcania westernu s názvom "Rust v...

Smrť Hutchinsonovej vyšetruje úrad šerifa v Sante Fe a tamojšia prokuratúra. Baldwin poprel, že by za tragédiu bol zodpovedný a hovorí, že ostrá munícia sa nikdy na nakrúcaní nemala objaviť. Tvrdí tiež, že zbraň vystrelila bez toho, aby stlačil spúšť. Polícia Baldwina z ničoho neobvinila, herec však čelí niekoľkým žalobám od členov štábu a finančné odškodné po ňom žiada aj rodina zosnulej kameramanky.

debata chyba
Viac na túto tému: #Alec Baldwin #Rust

+ Dnes na vyprážané, mastné jedlá zabudnite, doprajte si niečo ľahšie.
Vaša tvrdá práca a odhodlanie budú čoskoro...

+ Stanovte si svoj jedálniček a dodržiavajte presné časy kedy jete.
Vydržte v maximálnom tempe a dostanete sa tam,...