Keď príde vrchný, tak poviem, že som už zaplatil inému... Bohužiaľ, práve odišiel. Kolegovia sa lúčili s Abrhámom

Spomienky na zosnulého herca Josefa Abrháma zaplavili aj sociálne siete.

18.05.2022 08:27
81057691 Foto:
Herec Josef Abrhám na zábere z roku 2003.
debata (1)

Herci, speváci aj režiséri si pripomínajú „nesmrteľného“ Dalibora Vránu z komédie Vrchní, prchni! či doktora Blažeja z Nemocnice na kraji mesta. Lúčia sa so zosnulým Josefom Abrhámom.

Josef Abrhám Čítajte viac Vrchní, prchni! Jeden z najslávnejších filmov Josefa Abrháma. Chýbalo málo a úlohu by dostal iný herec

Práve na rolu z filmu z roku 1981, Vrchní, prchni!, odkazuje herec a režisér Jiří Mádl, ktorý na úmrtie hereckej legendy reagoval na Facebooku takto: „Dnes pôjdem do reštaurácie a dám si super drahý obed. A keď príde vrchný, tak poviem, že som ho už zaplatil inému… Ale, bohužiaľ, práve odišiel. RIP.“

Speváčka Hana Zagorová zverejnila fotografiu z komédie, na ktorej stála pred kamerou filmu Trhák práve s Abrhámom. Napísala stručné: Je mi to veľmi ľúto, Hanka."

Speváčka a herečka Lucka Vondráčková si na zosnulého Abrháma spomenula aj vďaka rozprávke, v ktorej jej hral otca. „Mala som ho veľmi rada… Libuška mi v Národnom divadle hrala mamičku a pán Abrhám otecka vo Vile Arnoštce… Snáď sú zase šťastne spolu,“ napísala a pridala video zo spomínanej rozprávky.

Na Instagrame zverejnila niekoľko záberov aj viet manželka zosnulého režiséra Jiřího Menzela, Olga. „Pepa Abrhám… Už je tiež v inom svete. A svet sa točí a plynie ďalej.“ A dodala: "Pepa Abrhám nie je len skvelý herec, ale aj môj dlhoročný kamarát. Je jedným z mála hercov, ktorí majú v sebe vrodenú noblesu, čo sa vyskytuje v našej krajine málokedy. Som rád, že som ho stretol a mohol s ním pracovať ako v divadle, tak aj vo filme!“ povedal Jirka.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Olga Menzelová (@olgamenzelova)

Na hereckého kolegu si zaspomínala aj herečka a niekdajšia prvá dáma Česka, Dagmar Havlová. „Včerajšie zatmenie mesiaca a slnečná búrka priniesla smutnú správu. Takmer presne do roka za svojou ženou odišiel aj tento noblesný, vzdelaný človek, kolegiálny herecký partner a predovšetkým veľký herec moderného intímneho štýlu. Odišiel kamarát Josef Abrhám. Milý Pepa, tú zmrzlinu si dáme spolu až TAM,“ napísala na Instagram a zverejnila niekoľko záberov zo spoločných filmov či predstavení.

Video vzniklo v spolupráci s Mall.tv.

Josef Abrhám

Pozrite si snímky zo života zosnulého českého herca Josefa Abrháma.

Fotogaléria
Milan Lasica (vľavo) a český herec Josef...
Cenu Karla Čapka za rok 2003 si 24. mája 2004 v...
+11Český herec Josef Abrhám si 19. júna 2010 na...

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #úmrtie #Libuše Šafránková #Josef Abrhám

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....