Vojna na Ukrajine, útok na demokraciu v USA, svet je v plameňoch, vyhlásil princ Harry

Britský princ Harry v newyorskom sídle OSN v pondelok vyhlásil, že "náš svet je opäť v plameňoch".

19.07.2022 08:56
Princ Harry a jeho manželka Meghan Markle Foto: ,
Princ Harry a jeho manželka Meghan Markle spoločne navštívili sídlo OSN v New Yorku, aby si pripomenuli Medzinárodný deň Nelsona Mandelu.
debata

Harry prehovoril pri zasadnutí venovanom pondelňajšiemu Medzinárodnému dňu Nelsona Mandelu, ktorý je pripomienkou narodenín juhoafrického bojovníka proti apartheidu a prvého černošského prezidenta Juhoafrickej republiky. Princ hovoril aj o globálnom otepľovaní, o vojne rozpútanej Ruskom na Ukrajine aj o pandémii covidu-19.

Harry varoval pred dopadom klimatických zmien na Afriku aj na celý svet. Táto kríza sa podľa jeho slov bude zhoršovať, ak „krajiny zastúpené v tejto posvätnej sále neprijmú rozhodnutia – odvážne a transformačné rozhodnutia -, ktoré náš svet potrebuje na záchranu ľudstva“, vyhlásil.

Princ Harry a jeho manželka Meghan Markle...
2. FAKT: Princ Harry sa označil za "syna mojej...
+4Princ Harry sa zdraví s Mondlim Gungubelem z...

Vnuk kráľovnej Alžbety prišiel do OSN so svojou manželkou Meghan Markleovou. Tá sedela najprv po jeho boku v auditóriu a spoločne sa pozdravili s niekoľkými ďalšími zástupcami z OSN. Neskôr so záujmom počúvala prejav svojho manžela a následne mu nadšene aplaudovala po jeho skončení. Harry hovoril aj o tom, ako jeho život ovplyvnila bývalého juhoafrického vodcu s jeho matkou Dianou z roku 1997.

Princ Harry a jeho manželka Meghan Markle... Foto: SITA/AP, John Minchillo
Princ Harry a jeho manželka Meghan Markle Princ Harry a jeho manželka Meghan Markle spoločne navštívili sídlo OSN v New Yorku, aby si pripomenuli Medzinárodný deň Nelsona Mandelu.

„Keď som sa na tú fotku pozrel prvýkrát, okamžite ma zaujala radosť v tvári mojej matky,“ povedal Harry a dodal: „Od strašnej vojny na Ukrajine až po obmedzovanie ústavných práv v Spojených štátoch sme svedkami globálneho útoku na demokraciu a slobodu, čo boli veci, za ktoré Mandela počas svojho života bojoval.“

Britain Platinum Jubilee Čítajte viac Muselo mu preskočiť, že s ňou chodí! Nová kniha odhaľuje, ako Meghan šokovala Harryho kamarátov

Mandela, ktorý sa narodil 18. júla 1918, sa stal juhoafrickým prezidentom v roku 1994 po tom, čo počas apartheidu strávil 27 rokov vo väzení. Zomrel v roku 2013 vo veku 95 rokov, ale zostal celosvetovým symbolom vďaka svojmu boju proti apartheidu a snahe o zmierenie.

VIDEO: Meghan Markle – všetko, len nie tradičná žena panovníka

Obsah vznikol v spolupráci s Mall.tv

debata chyba
Viac na túto tému: #princ Harry #OSN #Nelson Mandela #Meghan Markle

+ Vyrovnaný jedálniček je kľúčom k dlhodobému šťastiu.
Nakupujete nadbytočne veľa potravín potom končí v...

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...