Princ Harry dostal od súdu zelenú! Smie napadnúť rozhodnutie britskej vlády

Vrchný súd v Londýne v piatok povolil princovi Harrymu právne napadnúť rozhodnutie britskej vlády, ktorá mu odoprela policajnú ochranu počas pobytu v Británii, aj keby si ju sám hradil. Informovala o tom agentúra Reuters.

23.07.2022 00:00
12 odhalení z dokumentu Harry & Meghan Foto: ,
Princ Harry.
debata

Vnuk britskej panovníčky Alžbety II. mal nárok na policajnú ochranu, kým sa on a jeho žena oficiálne vzdali svojich rolí v kráľovskej rodine a odsťahovali sa v roku 2020 do Spojených štátov, odkiaľ vojvodkyňa Meghan pochádza. Manželia sa odvtedy spoliehajú na súkromnú ochranku, tá však nemá v zahraničí dostatočné právomoci a nemôže získať prístup k britským tajným informáciám.

Britain Platinum Jubilee Čítajte viac Šokujúce rasistické vyhlásenie o synovi Harryho a Meghan malo vyjsť z úst... Bol to tento člen kráľovskej rodiny

Harry nemá podľa svojich právnikov pri návšteve Británie zaistenú takú úroveň ochrany, akú potrebuje. Z toho dôvodu požiadal o súdne preskúmanie rozhodnutia vlády, podľa ktorej nemá na britskej pôde nárok na policajnú ochranu, a to ani v prípade, keby si náklady na ňu hradil sám.

Vrchný súd v piatok vyhovel časti Harryho žaloby ohľadom súdneho preskúmania, ktoré spočíva v tom, že vybraný sudca preskúma oprávnenosť rozhodnutia orgánu verejnej správy.

Princ Harry a jeho manželka Meghan Markle...
2. FAKT: Princ Harry sa označil za "syna mojej...
+4Princ Harry sa zdraví s Mondlim Gungubelem z...

Povolenie bolo udelené z niekoľkých rôznych dôvodov, aj keď nie zo všetkých, o ktoré sa princov právny tím usiloval, vyplýva z rozsudku uverejneného na internetových stránkach súdu. Súd okrem iného povolil preskúmanie s odôvodnením, že princ mal byť informovaný o bezpečnostnej politike ministerstva vnútra predtým, ako mu bola policajná ochrana odopretá.

Dátum súdneho preskúmania súd nestanovil. Ministerstvo vnútra prostredníctvom e-mailu uviedlo, že nebude komentovať prebiehajúce súdne konanie.

Harryho matka, princezná Diana, zomrela pri autonehode v Paríži v roku 1997, keď sa snažila prejsť paparazzom. Princ, známy aj ako vojvoda zo Sussexu, vyjadril obavy, že by sa „história mohla opakovať“, čo bola podľa Reuters zjavná narážka na tragédiu z roku 1997. Harry a Meghan sa v posledných rokoch stretli s kritikou časti britskej tlače, ktorú pár označil za „toxickú“.

Pozrite si medailón manželky princa Harryho: Meghan Markle – všetko, len nie tradičná žena panovníka

Obsah vznikol v spolupráci s Mall.tv

debata chyba
Viac na túto tému: #princ Harry

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....