Vojvodkyňa Meghan na summite lídrov? Potlesk, kritika aj zachmúrený Harry... a ona za 7 minút hovorila o sebe 54-krát!

Meghan Markle, manželka britského princa Harryho, predniesla v pondelok večer prejav na summite pre mladých lídrov, ktorý sa konal v britskom Manchestri.

06.09.2022 07:01
Princ Harry a jeho manželka Meghan Markle,... Foto: ,
Princ Harry a jeho manželka Meghan, vojvodkyňa zo Sussexu sa osobne zúčastnili na konferencii One Young World 2022 Manchester Summit.
debata (1)

Vojvodkyňa zo Sussexu takto verejne na britskej pôde vystúpila vôbec prvýkrát od chvíle, keď sa spoločne s manželom oficiálne vzdali svojich rolí v kráľovskej rodine a odsťahovali sa v roku 2020 do USA, odkiaľ Meghan pochádza. Mladým lídrom americká herečka okrem iného odkázala, že napomáhajú „pozitívnym a potrebným zmenám“ vo svete.

So svojou rečou Meghan vystúpila iba týždeň po tom, čo s ňou vyšiel rozhovor v americkom časopise The Cut, ktorý spôsobil ďalší rozruch, poznamenala agentúra Reuters. Američanka v ňom totiž znova kritizovala to, ako sa k nej a k jej manželovi správala kráľovská rodina.

Princ Harry a jeho manželka Meghan, vojvodkyňa...
Princ Harry a jeho manželka Meghan, vojvodkyňa...
+4Meghan Markle počas príhovoru na konferencii...

„Je pekné byť späť v Británii,“ uviedla Meghan v prejave na summite s názvom One Young World. V sále ju počúval práve aj jej manžel, princ Harry, ktorého však objektívy zachytili prevažne so zamysleným a vážnym výrazom na tvári. Neskôr, po skončení oficiálnej časti, však už pôsobil uvoľnene a dokonca ochotne pózoval na selfie s účastníkmi summitu.

zväčšiť Princ Harry a jeho polovička - manželka Meghan... Foto: FARRELL / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia
Princ Harry a jeho manželka Meghan, vojvodkyňa zo Sussexu Princ Harry a jeho polovička - manželka Meghan Markle sa vracali do Londýna vlakom. Tu sú zachytení, ako v sprievode ochranky mieria na vlakovú stanicu.

„Ste budúcnosť, ale rada by som dodala, že ste tiež prítomnosť. Ste tí, ktorí prinášajú pozitívne a potrebné zmeny, ktoré sú v súčasnej dobe dôležité po celom svete.“ uviedla za rečníckym pultom americko-kanadská herečka a vojvodkyňa zo Sussexu v pondelňajší večer. Zaspomínala si tiež na rok 2014, kedy bola na summit mladých lídrov pozvaná prvýkrát.

Princess Diana Legacy Čítajte viac Arogancia vojvodkyne Meghan berie dych! Koho tak nahnevala nová salva útokov z úst Harryho manželky?

„Som nadšená z toho, že sa tentoraz ku mne mohol pripojiť môj manžel,“ dodala Meghan Markle a vyslúžila si potlesk z publika. „To, že sa znova stretávame tu na britskej pôde a on je po mojom boku, celý ten kruh uzatvára,“ dodala 41-ročná Meghan, ktorá, samozrejme, upútala aj svojím zjavom. V kompletne červenej kombinácii blúzky, nohavíc a lodičiek bola neprehliadnuteľná a veľmi elegantná.

Po prejave sa však objavili aj kritické komentáre – ako to už v prípade americkej manželky britského princa býva. Ako píše napríklad denník Daily Mail, jeho novinári analyzovali príhovor Markleovej, v ktorom vraj 54-krát za 7 minút trvania svojej reči, ktorá sa mala venovať rodovej rovnosti, poukázala na samu seba. „Bola som to ja, ja, ja,“ znie tvrdý titulok polobulvárneho portálu.

Serióznejšie periodiká však hodnotili Markleovej vystúpenie bez kritického hodnotenia. Napríklad The Guardian poukázal napríklad aj na to, že pár sa vracal do Londýna vlakom a po Manchesteri sa presúval elektrickým Range Roverom. Neutrálne sa k preslovu postavil portál Sky News. Portál The Independent však zverejnil krátke video, v ktorom je zachytené, ako Meghan hovorí o vlastnej skúsenosti a sebe samej a naozaj niekoľkokrát sa venuje sama sebe. Komentáre v debate poukazujú napríklad na to, že hoci jej preslov mal smerovať k rodovej rovnosti, nevenovala sa jej vraj takmer vôbec.

zväčšiť Princ Harry a jeho manželka Meghan, vojvodkyňa... Foto: SITA/AP, Jon Super
Princ Harry a jeho manželka Meghan, vojvodkyňa zo Sussexu Princ Harry a jeho manželka Meghan, vojvodkyňa zo Sussexu na summite v Manchesteri vyvolali patričný rozruch.

Harry a Meghan sa rozhodli opustiť kráľovské povinnosti pred dvoma rokmi a žijú spoločne so svojimi dvoma deťmi v Santa Barbare v Kalifornii. Prvýkrát od tej doby v Británii verejne vystúpili tento rok v júni, kedy sa zúčastnili na oslavách jubilea Harryho babičky kráľovnej Alžbety II., ktorá sadla na trón pred 70 rokmi.

Pár neustále priťahuje obrovskú pozornosť médií, okrem iného aj kvôli napätému vzťahu medzi Harrym a jeho starším bratom Williamom, či Harrym a jeho otcom, princom Charlesom, ktorý je následníkom trónu.

meghan Čítajte viac Triumf u poslucháčov, ale kritici ju nešetrili! Banality, frázy, samochvála - to povedali o podcaste vojvodkyne Meghan

Podľa britských médií nemá Harry počas svojej cesty v pláne navštíviť Williama, čo by mohlo naznačovať, že rozpory medzi bratmi ešte neboli prekonané. A to napriek tomu, že Harry a Meghan bývajú vo svojom bývalom sídle blízko hradu Windsor, ktorý sa nachádza len neďaleko domu, do ktorého sa minulý mesiac presťahoval William so svojou rodinou.

VIDEO: Meghan Markle – všetko, len nie tradičná žena panovníka

Obsah vznikol v spolupráci s Mall.tv

Princ Harry a jeho manželka Meghan Markle...
Princ Harry sa zdraví s Mondlim Gungubelem z...
+18Princ Harry a jeho manželka Meghan Markle...

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #princ Harry #kritika #manchester #príhovor #summit #líder #Meghan Markle #vojvodkyňa Meghan

+ Nezaťažujte sa niečím čo nie je vaša starosť, škodíte hlavne sami sebe.
Nekopírujte, nikdy tak sami nebudete so...

+ Vyskúšajte nové recepty, prekvapí vás, ako môžu potešiť.
Organizácia a plánovanie zvýšia vašu produktivitu....