Myslel som si, že existuje len jeden spôsob, ako žiť. Zmenila to terapia, vyhlásil princ Harry

Princ Harry, odídený člen britskej kráľovskej rodiny hovorí stále otvorenejšie o svojom vlastnom duševnom zdraví a o potrebe zmeny, ktorú mu v živote priniesol až odchod z Veľkej Británie.

25.10.2022 00:00
Princ Harry a jeho manželka Meghan Markle Foto: ,
Princ Harry a jeho manželka Meghan Markle spoločne navštívili sídlo OSN v New Yorku.
debata

Len pred pár dňami sa mladší zo synov britského kráľa Karola III. zúčastnil na podujatí Masters of Scale Summit, kde sa prihovoril účastníkom a hovoril najmä o vlastnej skúsenosti. Prezradil, že to bola práve terapia pod vedením skúseného terapeuta a kouča, ktorá mu pomohla nájsť silu, ako ďalej žiť po tom, čo sa rozhodol aj s manželkou Meghan vzdať sa kráľovských povinností a zvoliť si iný život v Amerike.

Elizabeth Debicki ako princezná Diana Čítajte viac Princezná Diana ožíva na slávnych momentkách z jachty! Herečka Debicki šla do plaviek a po jej boku... Harry a William

„Ten moment, keď som začal s terapiou, mi otvoril oči,“ vyhlásil princ Harry podľa portálu PageSix.com, ktorý cituje jeho vyjadrenia. „Šiel som životom mysliac si, že existuje len jeden spôsob, ako ho žiť. Terapia pomohla, aby táto bublina praskla,“ pokračoval Harry, ktorý vraj od terapie prešiel ku koučingu. To mu pomohlo, aby búral ďalšie zaužívané predstavy a bubliny, v ktorých bol uväznený.

Princ William a jeho manželka Kate (vľavo) a...
Záber na princa Harryho a jeho manželku Meghan,...
+16Princ William a jeho manželka Kate (vľavo) a...

„Odrazu som si uvedomil, že mám novú perspektívu, pochopil som moju vlastnú hodnotu. Získal som sebavedomie, o ktorom som si myslel, že ho nikdy nenájdem,“ hovoril otvorene na stredajšom summite. Princ Harry tiež podľa portálu PageSix.com prezradil, že počas jeho dospievania v kráľovskej rodine či následnej služby v armáde nepočul nič o terapii alebo koučingu. V súčasnosti sa aj s organizáciou BetterUp snaží práve o zlepšenie mentálneho zdravia a sebahodnoty pomocou profesionálnych terapeutov a koučov, ktorí sa s ľuďmi stretávajú v online priestore.

Britain Royals Funeral Čítajte viac Chce zničiť kráľovskú rodinu, ozval sa jeden z najslávnejších kritikov vojvodkyne Meghan

Harry s manželkou Meghan už dlhšie hovoria o duševnom zdraví, pričom je zaujímavé, že rovnakú „agendu“ rieši na britských ostrovoch aj jeho starší brat – princ William a jeho manželka, princezná z Walesu Kate. Objavujú sa však aj dohady, že napriek tomu, že by nemala, táto téma tiež rozdeľuje dvojicu bratov.

Ich vzťahy sú naštrbené od Harryho odchodu z britskej monarchie a od povinností, ktoré ako princ mal, ale najmä od rozhovoru, ktorý s manželkou poskytli moderátorku Oprah Winfreyovej. V ňom totiž viackrát postavili britskú kráľovskú rodinu do nelichotivého svetla, pričom podobné situácie sa od tohto interview zopakovali viackrát pri rozličných verejných vyjadreniach alebo v ďalších rozhovoroch.

Video

VIDEO: S koučkou a terapeutkou Ninou Menkynovou o zložitom období v živote žien, ale aj mužov, keď začnú pochybovať o tom, čo a ako žili a túžia po niečom novom, inom. Kríza stredného veku? Možno, ale môžu to byť aj krídla, vraví koučka.

VIDEO: Princ v maskáčoch a iné kráľovské zamestnania

Obsah vznikol v spolupráci s Mall.tv

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #princ Harry #terapia #konflikt #sebavedomie #duševné zdravie #vojvodkyňa Meghan

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...