Kráľovná Alžbeta II. ich milovala, kráľ Karol III. ich rozpredáva

Britský kráľ Karol III. predáva niekoľko závodných koní, ktoré zdedil po svojej matke kráľovnej Alžbete II. Predaj 14 chovných kobýl zaisťuje aukčná sieň Tattersalls, píše spravodajský server BBC.

25.10.2022 00:00
alžbeta II., alžbeta, Foto:
Kráľovná Alžbeta II.
debata

„Nejde o nič zvláštne, panovníci predávajú kone každý rok,“ uviedol hovorca Tattersall Jimmy George. „Kráľovná mala vlastné kobyly, ktoré chovala a predávala. Nemôžete si ich nechať všetky,“ dodal George.

Kráľovná Alžbeta II., ktorá zomrela po siedmich desaťročiach na tróne tento rok v septembri vo veku 96 rokov, zdedila po svojom otcovi Kráľovský žrebčín, chovnú stanicu dostihových koní vo východoanglickom sídle Sandringham. Z chovnej stanice podľa BBC vzišlo mnoho víťazov.

zväčšiť Kráľovná Alžbeta II: so svojím poradcom pre... Foto: Tim Ireland / PA Images / Profimedia
164717471 Kráľovná Alžbeta II: so svojím poradcom pre dostihy Johnom Warrenom v roku 2013 v Ascote.

Chov koní a starostlivosť o ne boli pre panovníčku podľa tamojšieho dostihového správcu Johna Warrena „úžasným únikom“ od kráľovských povinností. Kráľovná bola známa svojím nadšením pre chov koní a pre jazdu na nich a tiež záujmom o dostihy.

kôň kráľovnej Čítajte viac Záber, ktorý chytil za srdce milióny ľudí! Tu je jeho pokračovanie, aký osud čaká smutného kráľovninho poníka?

„Som si istý, že ak by kráľovná nebola vychovaná pre život monarchu, našla by si prácu pri koňoch. Mala to jednoducho v krvi,“ dodal Warren, ktorý bol podľa britských médií dôverným spoločníkom Alžbety II.

V období po úmrtí kráľovnej Alžbety II. sa stali vyhľadávanými videá na youtube, ktoré ju zobrazovali práve ako nadšenú fanúšičku dostihov. Zvlášť jedno je vydarené o čosi viac ako ostatné. Panovníčka v ňom nevystupuje sama, po svojom boku má ešte nadšenejšieho obdivovateľa dostihov, Johna Warrena, ktorý bol roky aj jej poradcom pre dostihy a chov koní.

John Warren patril nielen k spolupracovníkom, ale aj k osobným priateľom zosnulej panovníčky až do jej úmrtia. Ako povedal pre Daily Mail, Alžbetu II. navštívil ešte víkend pred jej úmrtím v Škótsku, kedy sa spoločne rozprávali o ich vášni ku koňom a kráľovná mala podľa jeho slov v tomto smere stále plno plánov. „Ale bolo pre mňa krásne vidieť, ako bola obklopená členmi rodiny,“ opísal.

Najdlhšie čakajúci a najtvrdšie pracujúci! Aká bola cesta Karola III. k trónu?
Pozrite si vo videu s názvom: Kráľ Karol III. – Najdlhšie čakajúci následník trónu v dejinách.

Najdlhšie čakajúci a najtvrdšie pracujúci! Aká bola cesta Karola III. k trónu?

Obsah vznikol v spolupráci s Mall.tv

Kate, princezná z Walesu sa objavila na pohrebe...
Princezná z Walesu Kate s dcérou - princeznou...
+42Princ Harry a princ William (vpravo) kráčajú do...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Alžbeta II. #kráľ Karol III.

+ Zelenina na tanieri znamená viac vitality a lepšiu náladu.
Stanovte si realistické ciele, aby ste sa vyhli...

+ Doprajte telu to, čo si momentálne pýta, neberte to na ľahkú váhu.
Odpočinok a relaxácia sú nevyhnutné pre...