Šokujúce odhalenie z minulosti: Brooke Shieldsovú znásilnili - detaily, ktoré desia, prezrádza teraz sama

Mlčala niekoľko desiatok rokov. V najnovšom projekte sa však vyrovnáva so svojou traumou aj spomienkami. Reč je o herečke Brooke Shieldsovej, ktorá na festivale Sundance predstavila dokument Pretty Baby.

24.01.2023 00:00
Brooke Shields Foto: ,
Brooke Shields na filmovom festivale Sundance.
debata (10)

Americká herečka a niekdajší idol publika sa v novinke pod názvom Pretty Baby venuje aj traumatickej skúsenosti so znásilnením. Zažila ho ešte koncom osemdesiatych rokov, tesne po maturite. Ako naznačila, bolo to obdobie, keď sa jej kariéra na čas spomalila a ona nedokázala nájsť vhodnú filmovú rolu. Stretla sa tak s mužom z filmovej brandže, s ktorým sa poznali už istý čas.

Británia monarchia Karol III. príhovor Čítajte viac Veľký koncert, no menej hostí! Plány na korunováciu Karola III. sú odtajnené! Tento detail mnohých prekvapil

„Myslela som si, že to je pracovné stretnutie,“ uviedla priamo v dokumente 57-ročná Shields. „Stretla som tohto človeka už predtým a vždy bol ku mne milý. Lenže počas našej večere sa jeho správanie začalo meniť a odrazu už sme sa nezhovárali o filme,“ spomínala si Brooke Shields.

Brooke Shields
Herečka Emilia Jones.
+16Herečka a producentka Daisy Ridley v...

Po večeri si vraj mladá herečka chcela zavolať taxík, no jej spoločník povedal, že chce, aby s ním išla na hotel a prebrali ešte detail k filmovej úlohe. „Šla som za ním hore do hotelovej izby a on sa na chvíľu vytratil. V momente, keď sa vrátil do izby, bol nahý a doslova na mňa skočil. Bolo to ako wrestling, bránila som sa, no dostala som strach, že sa zadusím alebo niečo podobné. V hlave mi naskočila takáto scéna a tak som prestala bojovať. Jednoducho som zamrzla a hovorila si v hlave: Zostaň nažive a vypadni odtiaľto,“ opísala veľmi sugestívne svoju skúsenosť herečka a spoluproducentka nového dokumentu.

Ron Jeremy Čítajte viac Pornoherec Ron Jeremy nepôjde pred súd za znásilnenia, trpí ťažkou demenciou

O svojom znásilnení pritom doteraz takmer nehovorila a práve nový dokument je pohľadom do najhlbšieho vnútra Shieldsovej. Vysvetlila to tým, že ako mama dvoch mladých dievčat dúfa, že jej skúsenosť niekomu pomôže a že sa istým spôsobom stane akousi hovorkyňou podobných prípadov.

zväčšiť Brooke Shields Foto: SITA/AP, Chris Pizzello
Brooke Shields Brooke Shields

„Dejú sa denne a nemali by sa,“ vysvetlila Shields, ktorá snímku osobne uviedla na festivale Sundance. Ten je plný hviezd už od minulého týždňa, viac si pozrite v galérii.

© Autorské práva vyhradené

10 debata chyba
Viac na túto tému: #znásilnenie #dokument #trauma #Sundance #Brooke Shields

+ Vyrovnaný jedálniček je kľúčom k dlhodobému šťastiu.
Nakupujete nadbytočne veľa potravín potom končí v...

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...