Lollobrigida rozdelila majetok medzi dvoch veľkých nepriateľov: Polovicu dostane syn a tú druhú...

Talianska herečka Gina Lollobrigida rozdelila v závete svoj majetok medzi syna Andreu Milka Skoficeho a osobného asistenta Andrea Piazzollu. Napísal o tom denník Corriere Della Sera.

25.01.2023 06:30
Gina Lollobrigida Foto:
Legenda talianskeho filmu Gina Lollobrigida v Cannes v 90. rokoch.
debata (1)

Vlastné umelecké diela potom zverila podľa závetu do trustového fondu. Taliansky štát po slávnej herečke zdedí kolekciu etruských váz.

Sophia Loren Čítajte viac Sophia Loren reagovala na úmrtie svojej večnej rivalky: Tu sú jej slová po smrti Lollobrigidy

Závet z roku 2017 otvorila notárka v utorok popoludní. Synovi Milkovi Skoficovi pripadne podiel podľa zákona, a to polovica dedičstva. Bývalý osobný tajomník Piazzolla získa zhruba ďalšiu polovicu majetku. Podľa poslednej vôle Lollobrigidy má byť aj správcom trustového fondu, ktorému pripadnú umelecké diela herečky, ktorá sa zaoberala aj fotografovaním a sochárstvom. Fond má potom organizovať výstavy a šíriť povedomie o umeleckých artefaktoch.

Gina Lollobrigida na titulke magazínu v časoch...
Gina Lollobrigida na titulke magazínu v časoch...
+2Gina Lollobrigida na titulke magazínu v časoch...

Znenie závetu potvrdila advokátka Francesca Romana Lupoiová, ktorá zastupuje Piazzollu. Jej klient chce údajne dodržať vôľu Lollobrigidy a naďalej sa venovať šíreniu dobrého mena herečky a starostlivosti o jej umelecké diela.

zväčšiť Starosta mesta Rím Roberto Gualtieri (vpravo)... Foto: SITA/AP, Alessandra Tarantino
Andrea Milko Skofic Starosta mesta Rím Roberto Gualtieri (vpravo) sa zhovára so synom zosnulej herečky Giny Lollobrigidy Andreom Milkom Skoficom (druhý sprava) a jeho synom a vnukom herečky Dimitri Skoficom počas pohrebu herečky v Ríme.

Obaja muži sa pritom pred rokmi ostro stretli. Milko Skofic obviňoval vtedajšieho osobného tajomníka, že rozkráda Lollobrigidin majetok, a podal na muža, ktorý bol po boku známej herečky od roku 2015, trestné oznámenie. Piazzolla podľa obžaloby neoprávnene získal z majetku herečky tri milióny eur. Muž ale obžalobu odmieta. Kvôli problémom so správou majetku Milko Skofic dosiahol to, že súd menoval pre herečku opatrovníka, čo diva ťažko niesla.

Gina  Lollobrigida. Čítajte viac Krvavočervené ruže, honosné vence, krásne fotografie... Rím sa lúči s Ginou Lollobrigidou

Odhady hodnoty Lollobrigidinho majetku sa veľmi rôznia. Podľa niektorých médiách si svetoznáma herečka mohla za svoju kariéru zarobiť až 200 miliónov eur v dnešných cenách. Výška dedičstva však bude zrejme výrazne nižšia.

Lollobrigida, ktorá bola v 50. a 60. rokoch sex-symbolom, zomrela minulý týždeň vo veku 95 rokov v Ríme.

Ako sa Rím rozlúčil s Ginou Lollobrigidou

Pozrite si snímky z poslednej rozlúčky s legendárnou herečkou.

Fotogaléria
Truhla s pozostatkami zosnulej talianskej...
Francisco Rigau, bývalý manžel zosnulej...
+2Truhlu s pozostatkami zosnulej talianskej...

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #konflikt #závet #majetok #umenie #Gina Lollobrigida

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...