Miernejší trest? Možno, ale stále sú to dlhé mesiace v base, ktoré hrozia Baldwinovi

Prokuratúra v americkom štáte Nové Mexiko zmiernila obžalobu, ktorej čelí herec Alec Baldwin v súvislosti so zastrelením kameramanky pri nakrúcaní v októbri 2021.

21.02.2023 09:11
Alec Baldwin Foto: ,
Herec Alec Baldwin na archívnom zábere z roku 2015.
debata

Teraz mu v prípade odsúdenia hrozí maximálne 18 mesiacov väzenia, zatiaľ čo s pôvodnou obžalobou sa spájal minimálne päťročný trest. Uviedli to noviny New York Times (NYT).

Baldwina v januári obžalovali z neúmyselného zabitia spoločne s Hannah Gutierrezovou-Reedovou, ktorá na produkciu westernu Rust pripravovala zbrane. Dvojica je stíhaná za incident, pri ktorom Baldwin vypálil ostrý náboj, hoci sa na natáčaní mali používať iba náboje slepé. Guľka vtedy zasiahla 42-ročnú Halynu Hutchinsovú, ktorá v nemocnici podľahla zraneniam.

Alec Baldwin Čítajte viac Je to obrovský justičný omyl, vyhlásil Baldwinov právnik na obvinenie. Zvíťazime, odkázal

Prokurátori v obžalobe uviedli, že Baldwin aj Gutierrezová-Reedová nedodržiavali bezpečnostné štandardy, a do svojej obžaloby pôvodne zahrnuli prvok, ktorý výrazne navýšil možnú trestnú sadzbu. V piatok však obžalobu upravili po tom, čo Baldwinovi právnici prišli s námietkou, že sprísnené obvinenie vychádzalo zo štátneho predpisu schváleného až po smrteľnom incidente, ktorý sa odohral na ranči Bonanza Creek pri meste Santa Fe.

Miesto nakrúcania westernu s názvom "Rust" v...
Miesto nakrúcania westernu s názvom "Rust" v...
+4Miesto nakrúcania westernu s názvom "Rust v...

Hovorkyňa prokuratúry uviedla, že obžaloba vypustila uvedený prvok v snahe vyhnúť sa ďalším „rušivým krokom v podaní pána Baldwina a jeho právnikov“. Podľa NYT sa upravená obžaloba týka aj Gutierrezovej-Reedovej.

Alec Baldwin Čítajte viac Nakrúcanie filmu Rust, pri ktorom prišla o život kameramanka, bude pokračovať! Baldwin zostane v hlavnej úlohe

Obhajcovia oboch obžalovaných trvajú na nevine svojich klientov. Baldwin tvrdí, že keď v osudný deň dostal do ruky zbraň, bolo mu povedané, že nie je nebezpečná. V rozhovore na konci roka 2021 uviedol, že sa za smrť Hutchinsovej necíti zodpovedný, rodina kameramanky však o niekoľko týždňov neskôr ho aj producentov filmu Rust zažalovala. Dve strany vlani na jeseň dospeli k dohode o stiahnutí žaloby.

debata chyba
Viac na túto tému: #väzenie #trest #Alec Baldwin #zbraň #Rust

+ Naslúchajte svojmu telu, ono vie, čo je pre vás najlepšie.
Flexibilita a prispôsobivosť otvoria nové možnosti....

+ Uvoľnite sa a nechajte sa unášať prúdom pozitívnych myšlienok.
Pripravte si do práce všetko, čo potrebujete,...