Londýn v noci nespí. V uliciach sa nacvičoval korunovačný sprievod. Pozrite sa

Súčasťou korunovačného sprievodu bude najväčšia vojenská slávnostná operácia za uplynulých 70 rokov, do ktorej sa zapojí viac ako 6000 mužov a žien britských ozbrojených síl z celého Spojeného kráľovstva a Spoločenstva národov.

20.04.2023 12:00
Británia Londýn Korunovácia Foto: ,
Príslušníci britskej armády nacvičujú vojenský korunovačný sprievod.
debata (1)

Prvá skúška na korunováciu britského kráľa Karola III. sa konala v utorok skoro ráno, keď vojsko defilovalo pokojnými ulicami centra Londýna.

Video
Zdroj: Profimedia

Nácvik sa mal pôvodne začať už v pondelok o 22.00 h miestneho času, z neuvedených dôvodov ho posunuli o niekoľko hodín. Stovky príslušníkov armády sa následne vydali na koňoch po trase z Buckinghamského paláca do Westminsterského opátstva, kde sa korunováciu uskutoční 6. mája.

karol koláž Čítajte viac Ani politik, ani monarcha! A predsa dostal 13-ročný Max pozvánku na korunováciu. Tínedžer ohromil Britániu aj svet

Karol III. a kráľovná manželka Kamila prejdú v slávnostnom sprievode po ulici The Mall, cez Oblúk admirality, okolo Trafalgarského námestia, po ulici Whitehall a cez Parlamentné námestie – a po obrade rovnakou trasou späť.

Príslušníci britskej armády nacvičujú vojenský...
Príslušníci britskej armády nacvičujú vojenský...
+2Príslušníci britskej armády nacvičujú vojenský...

Korunovačná cesta má 2,1 kilometra, čo je približne štvrtina slávnostnej cesty kráľovnej Alžbety II. Jej veľkolepý sprievod v roku 1953 trval dve hodiny a zúčastnili sa na ňom desaťtisíce ľudí.

Nový kráľovský pár sa do Westminsterského opátstva povezie v štátnom koči Diamantového jubilea, späť sa vráti v Zlatom štátnom koči.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #korunovácia Karola III.

+ Neriskujte svoje zdravie, obetujte radšej čas nato, aby ste sa cítili dobre.
Neberte si na plecia viac ako...

+ Zdravá strava a dostatok vody posilnia vaše telo i ducha.
Nové príležitosti v práci privedú k finančnému rastu....