Ani politik, ani monarcha! A predsa dostal 13-ročný Max pozvánku na korunováciu. Tínedžer ohromil Britániu aj svet

Kráľovská rodina na svojom oficiálnom Instagrame zverejnila dve pozvánky, ktoré putujú britským "hrdinom".

19.04.2023 12:00
debata (3)

Zoznam členov kráľovských rodín či štátnikov, ktorí dostali pozvánku na korunováciu kráľa Karola III., ktorá sa uskutoční 6. mája, je naozaj dlhý.

karol, pozvánka Čítajte viac Vtáky, hmyz, ruže... Takto vyzerajú pozvánky na korunováciu Karola III. Čo sa na nich objavilo, prekvapilo celý svet

Pozvánky sú vytlačené na recyklovanom papieri a dômyselne zdobené prírodnými motívmi, čo odráža dlhoročné ekologické kampane kráľa. Ich súčasťou sú vtáky, hmyz, listy brečtanu, hlohu a dubu spolu s ružami, bodliakmi, narcismi a trojlístkami, ako symbolmi jednotlivých časti Spojeného kráľovstva. Autorom je grafik a heraldik Andrew Jamieson z Cechu umeleckých pracovníkov (AWG). Čestným členom AWG je aj kráľ.

Pozvánka znie: „Korunovácia ich veličenstiev kráľa Karola III. a kráľovnej Kamily – Na príkaz kráľa sa grófovi maršalovi nariaďuje, aby pozval (meno hosťa) do kostola Westminsterského opátstva 6. mája 2023.“

karol, kamila Čítajte viac Karolovi III. zahrá po korunovácii aj kapela Take That. Kto ďalší?

Ako píše magazín Hello! a zároveň ako je vidieť na zverejnených záberoch na Instagrame, medzi pozvanými sú dvaja britskí hrdinovia posledných rokov. Reč je o Maxovi Wooseym a doktorovi Hareeovi De Silva.

zväčšiť Max Woosey vyzbieral po 3 rokoch stanovania... Foto: Profimedia
Max Woosey Max Woosey vyzbieral po 3 rokoch stanovania neuveriteľných 750 000 libier pre hospic North Devon.

Max, známy aj ako „Chlapec v stane“, spal viac ako tri roky v stane, aby týmto spôsobom vyzbieral peniaze pre hospic North Devon. Práve na tomto mieste našiel pred smrťou útočisko rodinný priateľ a sused, 74-ročný Rick Abbott. Max s týmto úsilím začal ako 10-ročný v roku 2020 a po troch rokoch vyzbieral neuveriteľných 750 000 libier pre hospic North Devon, čo ho dostalo aj do Guinnessovej knihy rekordov. Od začiatku svojej kempingovej misie trávil každú noc pod stanom, spával v záhrade ich domu v Brauntone v štáte Devon, ale na pozvanie Borisa Johnsona stanoval aj v záhrade na Downing Street 10. „Boli to najlepšie tri roky môjho života,“ povedal pre BBC News Max. „Predtým, ako môj sused zomrel na rakovinu, mi dal stan a povedal mi, aby som zažil dobrodružstvo,“ opísal Max.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa The Royal Family (@theroyalfamily)

Doktor Hareen De Silva bol medzi tými, čo boli ocenení medailou Britského impéria za to, že pôsobil v prvej línii pandémie a pracoval ako lekár NHS Nightingale. Počas svojej kariéry sa 35-ročný lekár dobrovoľne prihlásil ako „pouličný“ lekár, ktorý ponúkal starostlivosť bezdomovcom v Doncasteri počas obedňajšej prestávky medzi rannými a popoludňajšími operáciami a takisto pracoval ako lekár pre charitatívnu organizáciu „The Kids Village“ v Kostarike.

zväčšiť Boris Johnson sa stretol v záhrade Downing... Foto: Profimedia
woosey Boris Johnson sa stretol v záhrade Downing Street 10 s Maxom Wooseym, ktorý stanoval aj na tomto mieste.

Korunovačná slávnosť sa začne v sobotu 6. mája, kedy sa sprievod s kráľom a jeho manželkou vydá z Buckinghamského paláca do Westminsterského opátstva, kde ich korunuje arcibiskup z Canterbury. Podľa stanice BBC sa očakáva, že tento symbolikou nabitý obrad bude kratší, skromnejší a rozmanitejší ako korunovácia Alžbety II. Pozvánku dostane 2000 hostí, ako sa uvádza na Instagrame kráľovskej rodiny.

Banket  s britským panovníkom Karolom III. a...
Niekdajšia nemecká kancelárka Angela Merkelová...
+7Niekdajšia nemecká kancelárka Angela Merkelová...

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #korunovácia #korunovácia Karola III.

+ Hydratácia je kľúčom k dobrému zdraviu a pohode.
Zlepšovanie zručností otvára dvere k finančnej nezávislosti....

+ Malé zmeny v stravovaní môžu mať veľký vplyv na zdravie.
Nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete, zídu sa...