Je to snáď reakcia princeznej Kate na kritiku z úst známeho fotografa? Narodeninové zábery oslávenca Louisa vyvolali otázky

Tretí potomok britského princa Williama a jeho manželky, princeznej Kate, dostal meno Louis Arthur Charles a 23. apríla oslavuje piate narodeniny.

23.04.2023 10:30
louis Foto: ,
Kensingtonský palác zverejnil pri príležitosti 5. narodenín princa Louisa jeho nové zábery, nafotila ich Millie Pilkington.
debata (1)

V sobotu večer zverejnili jeho rodičia nové zábery malého oslávenca, na Instagrame k nim napísali: „Niekto bude mať zajtra 5 rokov.“

Dve fotografie ho zobrazujú v záhrade Adelaide Cottage vo Windsore. Na jednom zábere ho jeho mama vezie na fúriku v lístí a tráve, na druhej už pózuje princ Louis sám.

Zábery sú však výnimočné najmä v tom, že sa o ne nepostarala princezná Kate. Roky to bola práve ona, kto fotil svoje deti pri príležitosti ich narodenín a tieto zábery následne zverejňovali kráľovskí rodičia na sociálnej sieti. Krásne momentky princa Louisa tentoraz nafotila fotografka Millie Pilkington, ktorej Kate a William v roku 2011 zverili fotografovanie ich svadobnej hostiny.

Prečo sa rodičia rozhodli zveriť zábery oslávenca Millie Pilkingtonovej nie je známe. Pred istým časom, v októbri 2022, odznela z úst známeho britského fotografa Johna Swannella (75) istá výčitka práve smerom k fotografovaniu oficiálnych záberov princeznou Kate.

zväčšiť Kensingtonský palác zverejnil pri príležitosti... Foto: SITA/AP, Millie Pilkington
louis Kensingtonský palác zverejnil pri príležitosti 5. narodenín princa Louisa jeho nové zábery, nafotila ich Millie Pilkington.

Pred jeho objektívom stála v minulosti aj princezná Diana so svojimi synmi, bolo to v roku 1994. Ale na konte má aj zábery ďalších členov kráľovskej rodiny vrátane Alžbety II. Pred jeho objektívom pózovali slávne celebrity aj politici, napríklad Margaret Thatcher či Tony Blair.

Swannellovi sa nepáčilo, že princezná Kate nedáva šancu mladým fotografom, ktorí by si mohli urobiť meno práve na fotografiách členov rodiny. „Všetka práca, ktorú som mal tú česť robiť s členmi kráľovskej rodiny, pomohla mojej kariére. V dnešnej dobe niekto ako ja jednoducho nedostane šancu,“ vyjadril sa pre Daily Mail a dodal: „Takéto šance by sa mali dať mladým anglickým fotografom.“

Britain Royals Čítajte viac Niečo také tu ešte nebolo! Fotograf sa pustil do princeznej Kate, z jeho úst sa vyhrnuli výčitky

Len pred pár dňami, v piatok, sa princezná Kate ako fotografka pochválila výnimočným záberom kráľovnej Alžbety II., ktorá vznikla na zámku Balmoral počas leta, krátko pred smrťou panovníčky. Fotografia zobrazuje kráľovnú obklopenú niektorými zo svojich pravnúčat, ktoré na zámku v Škótsku prázdninovali.

alžbeta II Čítajte viac Túto fotografiu Alžbety II. ste ešte nevideli. Kate pred objektív posadila kráľovnú a všetky deti na prázdninách

Princ Louis z Cambridge sa narodil v pôrodnici v londýnskej časti Paddington. Po príchode na svet vážil 3,8 kilogramu. Po minuloročnom nástupe jeho starého otca Charlesa, teraz kráľa Karola III. na trón, je princ Louis z Walesu po otcovi Williamovi a po svojom bratovi a sestre štvrtým v poradí nástupníctva na britský trón.

Britská verejnosť mohla Louisa vidieť prvýkrát sedem hodín po jeho narodení, na balkóne Buckinghamského paláca sa prvýkrát verejne objavil v júni 2019, v marci 2020 sa pripojil k svojim súrodencom Georgovi a Charlotte v online videu, aby zatlieskal zdravotníkom počas pandémie koronavírusu.

Princ William a princezná Kate počas návštevy...
Princezná Kate počas návštevy  Birminghamu.
+14Princ William a princezná Kate počas návštevy...

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #princ Louis

+ Upracte si dnes v domácnosti, sami sa tak budete cítiť oveľa lepšie.
Nespochybňujte slová svojich kolegov, chcú...

+ Dnes na vyprážané jedlo zabudnite, neprospeje vám to.
Dôkladné plánovanie práce zabezpečí stabilný príjem....