Nepotrebuje róby a diamanty, aby žiarila. Princezná Kate potešila ľudí vo Windsore, potlesk a jasot vítali ju aj Williama

Princ William s princeznou Kate sa v nedeľu nečakane prišli pozdraviť s davmi ľudí, ktoré sa zhromaždili vo Windsore pred večerným koncertom.

07.05.2023 20:50
Princezná Kate z Walesu Foto: ,
Princezná Kate z Walesu sa stretla so zástupcami verejnosti v blízkosti Windsor Castle, kde sa koná korunovačný koncert na počesť kráľa Karola III.
debata (3)

Podľa stanice BBC sa pár objavil okolo poludnia v neformálnom oblečení v aleji Long Walk. Privítaní boli veľkým jasotom, s ľuďmi si potriasali rukami a prehodili s nimi vždy niekoľko slov. Princezná Kate si v dobrej nálade robila selfie s fanúšikmi, jej manžel zase debatoval s najmenšími – skupinou chlapcov, ktorí si priniesli do Windsoru aj futbalovú loptu.

Katy Perry Čítajte viac Katy, pozor, aby si to zvládla na pódium... Speváčka zažiari na koncerte pre kráľa, požiadavky mala ako princezná

Rezidencia Adelaide Cottage, kam sa William a Kate vlani nasťahovali spolu so svojimi tromi deťmi, je od hradu Windsor vzdialená len asi desať minút chôdze. Na stretnutí s verejnosťou však chýbali všetky tri ich ratolesti, očakáva sa však, že najstarší princ George by mal prísť na korunovačný koncert.

Princezná Kate z Walesu sa stretla so...
Princezná Beatrice (vpravo) a princezná Eugenie...
+15Princ William sa zhovára so zástupcami...

Okrem páru princa a princeznej z Walesu sa na verejnosti objavila aj princezná Beatrice a tehotná princezná Eugenie, netere panovníka Karola III. (dcéry jeho brata Andrewa). Duo princezien vyrazilo na stretnutie s verejnosťou v rámci iniciatívy Coronation Big Lunch. Tá organizovala po celej krajine zhruba 50 000 komunitných obedov a osláv.

zväčšiť Princezná Beatrice (vpravo) a tehotná princezná... Foto: SITA/AP, Ben Birchall
Princezná Beatrice (vpravo) a tehotná princezná Eugenie Princezná Beatrice (vpravo) a tehotná princezná Eugenie sa zhovárajú so zástupcami verejnosti na veľkom korunovačnom obede Coronation Big Lunch v Chalfont St Giles.

Čerstvo korunovaného kráľa Karola III. a kráľovnú Camillu hlboko dojali sobotné oslavy ich korunovácie. Podľa BBC to v nedeľu uviedol hovorca Buckinghamského paláca, ktorý za nich poďakoval verejnosti.

Princezná Kate z Walesu Čítajte viac Nádherná princezná Kate ozdobila korunováciu: Šaty skoro ako svadobné, odkaz do neba Alžbete II. a tento detail... poriadne prekvapil

Od chvíle, keď sa Karol a Camilla po korunovácii objavili pred jasajúcimi davmi na balkóne Buckinghamského paláca, ich nikto nevidel. Prostredníctvom svojho hovorcu ale vydali vyhlásenie, v ktorom poďakovali všetkým, ktorí im pomohli túto udalosť „urobiť tak nádhernú“, aj ľuďom, ktorí prejavili „svoju podporu v takom hojnom počte v Londýne aj mimo neho“, dodal hovorca.

Kráľ Karol III. odchádza z Westminister Abbey.
Kráľ Karol III. a kráľovná Camilla zdravia...

Kráľovský pár sa však večer zúčastní na koncerte na hrade Windsor, kde vystúpia napríklad speváci Lionel Richie, Katy Perry alebo Andrea Bocelli. Pred publikom v počte zhruba 20 000 ľudí zaspieva aj Take That, nigérijská speváčka a skladateľka Tiwa Savageová a pianista Lang Lang. Úlohu v predstavení bude mať aj hollywoodsky herec Tom Cruise, britská herečka Joan Collins.

Najlepšie oblečené dámy korunovácie Karola III. Čítajte viac Úchvatná Letizia, štýlová Lady Taylor či nežná Pippa: Toto sú najlepšie oblečené ženy korunovácie, hlasujte za tú NAJ
Video

VIDEO: S royalistom Jakubom Abrahám sme hovorili o detailoch aktu korunovácie kráľa Karola III., o tom, čo môže monarchia naučiť Slovákov a prečo ich tak fascinuje. Zhovárali sme sa ale tiež o tom, či Karola III. v deň korunovácie zatieni niektorý z členov kráľovskej rodiny a aký signál vysiela neprítomnosť Meghan Markleovej na celom procese. Viac už v rozhovore a videu vyššie.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #koncert #korunovácia #oslava #Windsor #princezná Kate #korunovácia Karola III.

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...