Bývalá manželka princa Andrewa má rakovinu prsníka. Po operácii ju obklopili najbližší - áno, aj kritizovaný exmanžel

Vojvodkyni z Yorku Sarah Fergusonovej pri rutinnom mamografickom vyšetrení diagnostikovali rakovinu prsníka v ranom štádiu.

26.06.2023 07:00
Sarah Ferguson Foto: ,
Sarah Ferguson na archívnom zábere na akcii nadácie amfAR.
debata

Lekári jej odporučili chirurgický zákrok, ktorému sa už aj podrobila, uviedol jej hovorca v nedeľu pre denník Daily Mirror.

Operácia sa uskutočnila v Nemocnici kráľa Edwarda VII. v Marylebone v centre Londýna. Zákrok bol úspešný a prognóza pacientky je dobrá vďaka včasnému odhaleniu rakoviny, uviedol z jej priateľov vojvodkyne z Yorku pre noviny The Sun.

Princezná Charlene a herec Josh Duhamel Čítajte viac Najprv diva v róbe, potom pri milovanom živle: 'Smutná' princezná Charlene ukazuje inú tvár, je v plnom nasadení

Sarah Ferguson je od nedele už doma – vo Windsore v grófstve Berkshire. Denník The Sun informoval, že kým sa zotavuje, je po jej boku bývalý manžel, princ Andrew, a ich dcéry princezné Beatrice a Eugenie. S Andrewom, s ktorým sú už niekoľko rokov rozvedení, majú veľmi blízky osobný vzťah. Dvojica dokonca aj po rokoch od rozvodu žila dlhý čas pod jednou strechou.

Brat britského kráľa Karola III., ktorý pre nedostatočné vysvetlenie svojich kontaktov so súdeným Jeffreym Epsteinom, prišiel o reprezentatívne funkcie v rámci kráľovskej rodiny, je zdá sa, že pre Sarah (prezývanú aj Fergie) najväčšou oporou.

Herečka Jane Fonda.
Legendárna austrálska popová speváčka Kylie...
+15Herečka a producentka Fran Drescher.

Hovorca vo svojom vyhlásení uviedol, že vojvodkyňa je vďačná zdravotníckemu personálu v nemocnici i personálu na mamografickom oddelení, kde identifikovali jej ochorenie, ktoré bolo inak bez príznakov. Vojvodkyňa verí, že jej skúsenosť podčiarkuje dôležitosť pravidelných skríningových vyšetrení, doplnil hovorca.

Pred odchodom do nemocnice vojvodkyňa hovorila o svojej diagnóze vo svojom podcaste Tea Talks with the Duchess and Sarah, ktorý bude odvysielaný v pondelok.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #operácia #rakovina prsníka #princ Andrew #Sarah Ferguson

+ Zamyslite sa nad životom a sami prídete nato, čo by ste mali zmeniť.
Niekedy niečo jednoducho nejde, vtedy je...

+ Dávajte si pozor nato čo hovoríte, mohlo by sa vám to splniť.
Plánovanie budúcnosti zabezpečí finančnú...