Dokáže svoju nevinu? Kevin Spacey stojí opäť pred súdom, sexuálne útoky na mužov rázne popiera

Pred súdom v Londýne sa v stredu začal proces, v ktorom americký herec Kevin Spacey čelí obžalobe zo sexuálneho napadnutia a obťažovania.

29.06.2023 00:00
Kevin Spacey Foto: ,
Herec Kevin Spacey prichádza na súd Southwark Crown Court v Londýne, kde sa uskutoční pojednávanie týkajúce sa jeho obvinení zo sexuálneho napadnutia.
debata

Držiteľ dvoch Oscarov uviedol, že sa vo všetkých bodoch obžaloby cíti nevinný. Podľa prokuratúry sa Spacey v rokoch 2001 až 2013 dopustil 12 sexuálnych trestných činov proti štyrom mužom.

Súd s dnes 63-ročným Spaceym bude trvať zhruba štyri týždne a týka sa obvinení z trestných činov z doby, kedy trvalo žil v Británii. V rokoch 2004 až 2013 bol Spacey umeleckým šéfom londýnskeho divadla Old Vic.

Britain Kevin Spacey Čítajte viac Kevin Spacey pred súdom odmietol, že chcel zviesť maloletého: Nie je to pravda, tvrdí

Spaceyho filmová a divadelná kariéra sa prudko zabrzdila v roku 2017, keď ho zhruba 20 mužov obvinilo zo sexuálneho obťažovania a napadnutia. Stalo sa tak počas kampane MeToo zameranej proti sexuálnemu obťažovaniu.

Herec, ktorý získal Oscara za role vo filmoch Americká krása a Obvyklí podozriví, kvôli škandálu prišiel aj o hlavnú úlohu v seriáli Dom z kariet. Súd v New Yorku vlani zamietol žalobu podanú na Spaceyho aj kvôli údajnému obťažovaniu.

debata chyba
Viac na túto tému: #súd #Kevin Spacey #sexuálne obťažovanie

+ Nemeňte svoju rutinu, nie je pre vás vhodný čas na zmenu.
Rozvoj osobných zručností otvorí dvere k prosperite....

+ Nemyslite negatívne, vaše myšlienky majú veľkú silu.
Pomáhajte riešiť všetky situácie, nenechávajte to len na...