Obmedzuje ho, obťažuje a dokonca týrala jeho psa: Deti Alaina Delona žalujú otcovu družku, slávny herec žiada, aby...

Deti francúzskej filmovej legendy Alaina Delona podali na súde sťažnosť na jeho spoločníčku, ktorá býva v jeho rezidencii v Douchy, informovala v stredu agentúra AFP.

07.07.2023 00:00
Alain Delon Foto:
Alain Delon v roku 2019.
debata

Podľa ich advokátky je voči 87-ročnému Delonovi družka stále agresívnejšia a urážlivá a bráni mu kontaktovať sa s rodinou a blízkymi.

„Systematicky sleduje jeho telefónne hovory a súkromné správy. Odpovedá namiesto neho, vystupuje v jeho mene a preberá jeho poštu. Deťom bráni, aby ho pravidelne navštevovali, ako to vždy robili. Správa sa autoritársky… dokonca zašla tak ďaleko, že neprijateľným spôsobom týrala jeho psa,“ cituje AFP právničku hercových detí Christophe Aleyovú, podľa ktorej herec sám na sťažnosť doplnil písomné vyhlásenie.

Alain Delon Čítajte viac Alain Delon oslávil 87 rokov! Spomienkou na herca prekvapila jeho ex, prežila s ním 15 rokov

Podnet podali v stredu popoludní na štátne zastupiteľstvo Montargis v departemente Loiret v strednom Francúzsku, kde herec vlastní nehnuteľnosť, Anouchka, Alain-Fabien a Anthony Delonovci. Hercov syn Anthony súčasne podľa AFP podal na rovnakú osobu aj druhú sťažnosť na základe „skutočností zistených v priebehu uplynulého roka a pol“, a to kvôli „obmedzovaniu osobnej slobody zraniteľnej osoby, zneužívaniu slabosti a morálnemu obťažovaniu“.

Situácia podľa Anthonyho Delona zašla tak ďaleko, že jeho otec sám požiadal spoločníčku, aby jeho rezidenciu v Douchy opustila.

delon Čítajte viac Delon zničený smrťou Belmonda: Teraz sa pokúsim vydržať, aby som o päť hodín neurobil to isté

Kontroverzie vyvolal v posledných rokoch Delon svojimi politickými názormi alebo správaním k ženám. Keď Delonovi v máji 2019 udelili na filmovom festivale v Cannes Zlatú palmu za celoživotné dielo, nazvala ho americká organizácia Woman and Hollywood vo svojej petícii „rasistom, homofóbom a mizogýnom“. Idol žien niekoľkých generácií totiž povedal, že sa s nimi občas nemaznal.

zväčšiť Alain Delon a jeho syn Anthony Delon na pohrebe... Foto: SITA/AP, Michel Euler
France Obit Belmondo Alain Delon a jeho syn Anthony Delon na pohrebe Jeana-Paula Belmonda v kostole Saint-Germain-des-Prés v centre Paríža.

„Povedal som, že som dal facku žene? Áno. A mal som dodať, že viac facek som dostal než rozdal. Žiadnu ženu som nikdy v živote neobťažoval. To ony ma dosť obťažovali,“ vyhlásil v jednom rozhovore. Inokedy napríklad povedal, že homosexuáli by nemali vychovávať deti.

Delona, ktorý má od roku 1999 aj švajčiarske občianstvo a žije blízko Ženevy, v roku 2005 povýšili do hodnosti dôstojníka Čestnej légie za osobný prínos svetovému filmovému umeniu.

debata chyba
Viac na túto tému: #týranie #žaloba #Alain Delon #družka #obmedzovanie osobnej slobody

+ Hydratácia je kľúčom k vitalite a lepšiemu zdraviu.
Čas strávený učením o investíciách sa vráti násobne....

+ Nikdy nie je neskoro začať s aktivitou, popremýšľajte nad tým.
Nepremrhajte celé dni, energiu investujte do...