Príčina smrti Lisy Marie Presleyovej odhalená: Zabili ju upchaté črevá po operácii na schudnutie

Polroka po nečakanom úmrtí Lisy Marie Presleyovej je známa príčina smrti dcéry slávneho kráľa rock'n'rollu.

14.07.2023 11:12
Lisa Marie Presley Foto: ,
Lisa Marie Presley v Nashville v roku 2012.
debata

Ako informoval úrad koronera v Los Angeles, 54-ročná Lisa Marie skonala po komplikáciách, ktoré boli výsledkom obštrukcie v tenkom čreve. V pitevnej správe sa píše, že obštrukcia bola „spôsobená zrastmi, ktoré sa vytvorili po Presleyovej operácii na zníženie hmotnosti“ pred niekoľkými rokmi.

Obit Lisa Marie Presley Čítajte viac Vyše 20 kilogramov! Lisa Marie Presley sa týždne pred smrťou pustila do agresívneho chudnutia, podstúpila aj liposukciu

Speváčka, ktorá bola jedinou dcérou Elvisa Presleyho, podľa portálu TMZ.com užívala dlhodobo lieky na chudnutie a zároveň bola v čase úmrtia niekoľko týždňov po plastickej operácii. Ako sa uvádza v správe s odvolaním sa na vyšetrovanie príčin úmrtia, Lisa Marie sa údajne niekoľko mesiacov sťažovala na bolesti brucha. Odbornú pomoc však údajne nevyhľadala. Pitva hovorí, že sa sťažovala, že „mesiace pred smrťou mala horúčku, nevoľnosť a zvracala“.

Priscilla Presley, mama zosnulej Lisy Marie, sa...
Spevák a hudobník Billy Corgan zo Smashing...
+9Návštevníci Gracelandu nedokázali zadržať slzy...

Zosnulá hviezda mala podľa pitevnej správy tiež nahromadenie kyseliny v tele v dôsledku ochorenia alebo zlyhania obličiek.

V krvi Presleyovej sa tiež potvrdila hladina opioidov, ktorým sa ľudovo hovorí opiáty, oxykodón a buprenorfín, ktorý sa používa na liečbu závislosti na opioidoch. Našlo sa aj stopové množstvo antipsychotického lieku kvetiapínu.

Priscilla Presley  Čítajte viac Rodiny sú šťastné, vnučka a stará mama sa dohodli. Priscilla Presley bude dediť po mŕtvej dcére

Po úmrtí Lisy Marie Presleyovej sa medzi jej matkou Priscillou Presleyovou a dcérou Riley Keoughovou mal strhnúť spor o majetok a dedičstvo. Stará mama s vnučkou ho však urovnali mimosúdne a dohodli sa na rozdelení majetku, ktorý zahŕňa aj časť Presleyovho dedičstva, či už v podobe ranču Graceland alebo práv na skladby.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #úmrtie #chudnutie #príčina smrti #Lisa Marie Presley #tenké črevo

+ Nezabúdajte cvičiť aj v pohodlí domova, budete sa tak cítiť lepšie.
Čím skôr si dokončíte svoju prácu, tým skôr...

+ Sústreďte sa hlavne sami na seba, na ostatné veci zabudnite.
Nespochybňujte ľudí okolo seba, momentálne vám...