Šedivý Clooney je za fešáka, žien sa pýtajú, čo spravia s vráskami. Na starnutie platí dvojaký meter, hovorí Gwyneth Paltrow

Na ženy a mužov platí dvojaký meter, myslí si herečka Gwyneth Paltrow. V rozhovore pre britský magazín Vogue sa posťažovala, že starnutie sa u žien rieši omnoho viac a je to "kultúrny problém".

21.07.2023 11:00
Gwyneth Paltrow Foto: ,
Herečka Gwyneth Paltrow na podujatí The Daily Front Row v kreácii G-Label.
debata (2)

„Myslím si, že to je kultúrny, spoločenský problém, že ženy sa v súvislosti so vzhľadom hodnotia viac ako muži,“ vyhlásila pre Vogue herečka a držiteľka Oscara. Dnes 50-ročná hviezda Hollywoodu si myslí, že všetky ženy túžia byť v prvom rade zdravé a tiež, že túžia starnúť. „Tá myšlienka, že zostanete zamrznutí niekde v čase, je fakt divná,“ komentovala blondínka.

2021 CFDA Fashion Awards Čítajte viac Boj so starnutím - to v Afrike neriešime! Pre mňa vek nikdy nebol problém, tvrdí krásna Iman

Uvedomuje si však výrazné rozdiely medzi tým, ako sa hodnotí starnúci muž a starnúca žena. Kým napríklad pri šedivom Georgovi Clooneym sa často píše o tom, ako mu to pristane, alebo aký je fešák, u žien sa často od istého veku objavuje téma „čo budete robiť s vráskami, ako zastavíte starnutie“.

zväčšiť Herečka Gwyneth Paltrow na archívnom zábere z... Foto: SITA/AP, Rick Bowmer
Gwyneth Paltrow Herečka Gwyneth Paltrow na archívnom zábere z marca 2023.

„Určite existuje dvojaký štandard,“ vyhlásila Gwyneth Paltrow, ktorá zároveň však zdôraznila, že najdôležitejšia zo všetkého je možnosť voľby.

„Každá žena by mala urobiť to, čo sama chce. Niektoré sa rozhodnú každú jednu vec riešiť esteticky a iné chcú byť úžasne vyzerajúcou francúzskou babičkou, ktorá nikdy nič na tvári neurobila. Každý by mal dostať moc urobiť to, ako chce,“ uviedla v rozhovore dvojnásobná mama, ktorá je tiež úspešnou podnikateľkou s vlastnou platformou a značkou GOOP.

Herečka Salma Hayek na zábere z roku 2021.
Herečka Sarah Jessica Parker na zábere z roku...
+32Herečka Salma Hayek na zábere z videa, ktorým...

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #starnutie #Gwyneth Paltrow

+ Hydratácia je kľúčom k vitalite a lepšiemu zdraviu.
Čas strávený učením o investíciách sa vráti násobne....

+ Malé zmeny vo vašej strave môžu priniesť veľké výsledky.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, bude to tak najlepšie...