Krásou vyrážala dych, talentom bodovala už ako mladá: Osud francúzskej hviezdy ukončil brutálny útok žiarlivého milenca

Patrila medzi veľké talenty francúzskej kinematografie. A nielen to. Francúzsku herečku Marie Trintingnantovú pasovali do skupiny filmových femme fatale. Patrila medzi idoly krásy, ale aj ženy, ktoré stelesňujú telesnosť a vášeň.

01.08.2023 00:00 , aktualizované: 07:24
675275457 Foto:
Herečka Marie Trintignant na filmovom festivale v Cannes v roku 1980.
debata (6)

Vášeň bola prítomná aj v jej súkromnom živote. Dcéra filmovej legendy, herca Jeana-Louisa Trintignanta, vystriedala niekoľko partnerov, bola matkou štyroch synov, z ktorých každý mal iného otca. Vydala sa len raz, ale od manžela, režiséra Samuela Benchetrita, utiekla za iným mužom. A to sa jej stalo aj osudným.

Vanessa Paradis Čítajte viac Toto je muž, ktorý si po Deppovi získal srdce Vanessy Paradis: Jeho životný príbeh poznačila brutálna smrť krásnej manželky

Známa francúzska herečka zomrela 1. augusta 2003 na následky zranení, ktoré jej spôsobil jej nový priateľ, rockový spevák Bertrand Cantat počas hádky v hoteli v litovskej metropole. K incidentu došlo počas nakrúcania seriálu Colette vo Vilniuse, kam Marie odcestovala za prácou. Jej milenec však cestoval s ňou.

Herečka Marie Trintignant na zábere z filmu...
Herec Jean-Louis Trintignant a jeho dcéra Marie...
+3Herečka Marie Trintignant na filmovom festivale...

Mala to byť správa od jej v tom čase ešte stále manžela Samuela Benchetrita (s ktorým už nežila), ktorá vyvolala nával zúrivosti a žiarlivosti lídra hudobnej formácie Noir Desir. Spevák udrel opakovane Trintingnantovú do hlavy a po týchto úderoch upadla do bezvedomia. Záchranku zavolal až o sedem hodín neskôr jej brat. Hereckú hviezdu síce okamžite previezli do nemocnice, kde sa ju lekári snažili zachrániť. Po žiadnom zlepšení jej stavu sa rodina rozhodla previesť Marie do Paríža. Cantat ublížil svojej priateľka natoľko, že niekoľko dní po brutálnej bitke zomrela na opuch mozgu.

Dorothy Stratten a majiteľ magazínu Playboy Hugh Hefner Čítajte viac Pózovanie v Playboy, sľubná kariéra a potom... šokujúca smrť! Mladá pani Beckhamová si zahrala slávnu playmate

„Zomrel som 1. augusta 2003, v deň keď zomrela Marie,“ povedal potom herec Jean-Louis Trintignant. "Mal som za ňou ísť. Nebol som u nej. Keby som prišiel, možno by nezomrela. Určite by sa to nestalo. Asi je to moja chyba. Tá vina ma ťaží,“ vyčítal si. Vo filmografii jeho dcéry zarezonovali tituly ako Harrisonove kvety (2000), Janis et John (2003), Le Cousin (1997) či Betty (1992) alebo Ženská záležitosť (1988).

zväčšiť Spevák a hudobník Bertrand Cantat na zábere z... Foto: Profimedia
Bertrand Cantat Spevák a hudobník Bertrand Cantat na zábere z 31. júla 2003 eskortovaný políciou vo Vilnius po tom, čo brutálne zbil svoju priateľku - herečku Marie Trintignantovú. Herečka zomrela o niekoľko dní neskôr po útoku.

Spevák Cantat si odsedel štyri roky za ublíženie na zdraví s následkom smrti. Jeho bývalá manželka, prekladateľka a riaditeľka Maďarského kultúrneho inštitútu v Paríži, Krisztina Rádyová, s ktorou sa rozišiel kvôli Marie Trintignantovej, stála pri procese pri ňom. Zdôrazňovala, že na ňu počas ich manželstva ruku nikdy nezdvihol. Po prepustení sa Cantat k bývalej manželke vrátil.

V roku 2010 sa Krisztina Rádyová obesila, zatiaľ čo Cantat spal. Súd po niekoľkých rokoch konštatoval, že nemožno preukázať, že by ju k samovražde dohnal.

Sophie Marceau v roku 1999 v snímke Jeden svet...
Aj francúzska herečka a speváčka Vanessa...
+48Francúzska herečka Lea Seydoux v kreácii Louis...

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #úmrtie #herečka #brutalita #Jean-Louis Trintignant #Marie Trintignant

+ Pravidelné stravovanie a vyvážená diéta sú nevyhnutné.
Ak ku niekomu vzhliadate, pokúste sa byť ako on, vy nato...

+ Nikdy nie je neskoro začať s aktivitou, popremýšľajte nad tým.
Nepremrhajte celé dni, energiu investujte do...