Oslava 18. narodenín obletovaného princa? Palác odtajnil detaily, prídu mladé princezné aj osemnásťroční z celého Dánska

Vstup do dospelosti je pre mnoho tínedžerov míľnikom a tiež príležitosťou na veľkolepú oslavu s rodinou či kamarátmi. V prípade známeho princa to však bude poriadne "veľká paráda".

11.08.2023 00:00
Denmark Royals Foto: ,
Dánsky korunný princ Frederik a korunná princezná Mary s ich dvoma najstaršími deťmi - princom Christianom a princeznou Isabellou na zábere zo septembra 2022.
debata

Ako informoval britský portál magazínu Tatler, blížiaca sa oslava 18. narodenín dánskeho princa Christiana bude jednou z tých, o ktorých bude nepochybne svet hovoriť ešte aj pár dní po nej. Najstaršieho potomka korunného princa Frederika a korunnej princeznej Mary čaká dovŕšenie dospelosti v polovici októbra.

Norway Royals Čítajte viac Korčuliarka žijúca v luxuse, ochranárka z Nórska či fešný grécky princ, ktorý zbalil o 13 rokov staršiu - toto je nová generácia šľachty

Už dnes je známe, že oslavy budú spojené s viacerými aktivitami. Jednou z nich je aj galavečer s programom a slávnostnou večerou, ktorý bude hostiť v Kodani princova stará mama – dánska panovníčka, kráľovná Margaréta II.

Princezná Maria Chiara di Borbone na 76....
Zľava: Holandské princezné Ariane, Amalia a...
+21Princ Christian (najvyšší v strede) so svojimi...

Dánska kráľovská rodina už pred pár dňami informovala o časti programu princových narodenín na svojom oficiálnom Instagrame. Podľa jej vyjadrení čaká dánsku verejnosť v rámci osláv napríklad slávnostná výmena stráží pred palácom Amalienborg či pozdrav čerstvo dospelého princa ľudu z balkóna paláca.

zväčšiť Princ Christian (najvyšší v strede) so svojimi... Foto: SITA/AP, Ida Marie Odgaard
Denmark Royals Princ Christian (najvyšší v strede) so svojimi rodičmi a súrodencami: zľava - princezná Isabella, princ Vincent, korunný princ Frederik, korunná princezná Mary a princezná Josephine na zábere z mája 2023.

Deň 18. narodenín, 15. október, pripadne tento rok na nedeľu. Oslavy sa budú konať práve v posledný deň týždňa a nemali by byť nijako presúvané. Ako informovala kráľovská rodina, medzi hosťami budú najmä zástupcovia mladej generácie, princovi rovesníci z európskych kráľovských rodín. Očakáva sa napríklad príchod nórskej princeznej Ingrid Alexandry či holandskej princeznej Amalie.

Princ Christian Čítajte viac Nová kráľovská romanca? 17-ročný dánsky princ je zamilovaný, jeho srdce si ukradla táto blond aristokratka

„Pozvaní sú aj zástupcovia vybraných mládežníckych organizácií v krajine, ako aj mladí ľudia, ktorí sa vyznamenali vo svete športu, umenia a kultúry. Okrem toho Kráľovský palác v spolupráci s obcami krajiny pozve na oslavu až 200 mladých ľudí z Commonwealthu, keďže každá z obcí Dánska, ako aj Grónsko a Faerské ostrovy budú mať možnosť vybrať dvojicu 18-ročných, aby sa zúčastnili na gala,“ informoval palác.

Pozrite si tiež
Záber, ktorý zhotovil Michael Middleton, otec...
Reakcie členov kráľovskej rodiny na víťazstvo...
+13Princ George (v strede) bol súčasťou obradných...

Médiá, samozrejme, dodávajú, že nepochybne by sa medzi hosťami mala objaviť aj aristokratka Maria Chiara di Borbone. Talianska princezná je údajne objektom lásky mladého princa a niektoré európske médiá už dokonca začali šuškať o zásnubách. Princ Christian mal svoju lásku už predstaviť rodičom aj kráľovnej Margaréte.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #narodeniny #oslava #osemnásť #princ Christian #plnoletosť

+ Prišiel čas nato, aby ste riešili aj svoj chrbát, neodkladajte to na neskôr.
Úspory času a peňazí sú kľúčom k...

+ Nenechávajte svoje myšlienky len pre seba, podeľte sa s niekým o nich.
Čas je cennejší ako peniaze, využite ho...