Korčuliarka žijúca v luxuse, ochranárka z Nórska či fešný grécky princ, ktorý zbalil o 13 rokov staršiu - toto je nová generácia šľachty

Život členov a členiek kráľovských rodín pútal pozornosť verejnosti odjakživa. Opraty v rukách mali posledné roky dámy ako princezná Kate či princezná Charlene, je tu však už nová generácia a niet pochýb o tom, že zamieša karty.

10.08.2023 00:00
Norway Royals Foto: ,
Nórska princezná Ingrid Alexandra počas osláv svojich 18. narodenín v roku 2022.
debata (1)

Jedným z dôkazov je určite aj pozornosť, akej sa dostalo 17-ročnému princovi Christianovi, dánskemu následníkovi trónu (v nástupníckej línii je druhý). Spôsobili ju reči o tom, že najstarší syn korunného princa Frederika a princeznej Mary sa zahľadel do pôvabnej aristokratky – členky francúzsko-talianskej šľachtickej rodiny s titulom princeznej Marie Chiary.

Mladosť, bohatstvo, modrá krv aj láska – to všetko je doslova lahodný koktejl pre zvedavého čitateľa či čitateľku a je viac ako jasné, že verejnosť si pomaly, ale isto môže zvykať, že k menám celosvetovo známych monarchov sa už čoskoro pridajú aj mená z mladej generácie.

Princezná Maria Chiara di Borbone na 76....
Zľava: Holandské princezné Ariane, Amalia a...
+21Princ Christian (najvyšší v strede) so svojimi...

Tá je mimochodom mimoriadne bohatá na šikovné, talentované a aj fyzicky príťažlivé členky a členov. Po príklady netreba z Dánska chodiť ďaleko. Napríklad nórska princezná Ingrid Alexandra, ktorá pred pár mesiacmi dovŕšila plnoletosť, sa radí medzi najsympatickejšie členky z kráľovských rodín v Európe. Už po prázdninách by mala začať s prácou školskej asistentky a sústredí sa aj na enviromentálne aktivity. V roku 2024 ju ako následníčku trónu čaká aj vojenský výcvik.

zväčšiť Princ Constantine Alexios z Grécka so svojou... Foto: Profimedia
Princ Constantine Alexios z Grécka Princ Constantine Alexios z Grécka so svojou priateľkou Poppy Delevingne.

Európske kráľovské dvory už aj pred zrakmi verejnosti a médií či na ceremoniálnych štátnych podujatiach momentálne vo väčšinovej miere zastupujú mladé dámy. Reč je napríklad o holandskej princeznej Amalii či belgickej princeznej Beatrice. Zabúdať nemožno ani na španielsku princeznú Leonor, ktorá je staršou z dvoch dcér kráľa Felipeho. A budúcou španielskou kráľovnou.

Denmark Royals Čítajte viac Zásnuby hneď, ako dosiahne plnoletosť? Dánsky princ je vraj úplne zbláznený do krásnej aristokratky, čaká sa na...

Popri členoch rodín, ktoré sa budú musieť popasovať s nástupníctvom na trón a životom pod drobnohľadom, sú tu však ešte aj takí šľachtici, ktorí si môžu užívať oveľa viac voľnosti. A tiež zázemie a zdedené bohatstvo svojich rodičov.

zväčšiť Princezná Alexandra Hanoverská, najmladšia... Foto: Profimedia
Princezná Alexandra Hanoverská Princezná Alexandra Hanoverská, najmladšia dcéra princeznej Caroline a jej partner Ben-Sylvester Strautmann.

Patričnú pozornosť pútajú napríklad ratolesti gréckeho princa Pavlosa. Jeho dcéra, princezná Olympia už koketovala s modelingom a na každej spoločenskej udalosti, kde sa objaví, je neprehliadnuteľná. Starší synovia, princ Constantine Alexios a princ Achilles Andreas sú podľa viacerých médií reprezentantmi kráľovskej generácie Z.

So svojím príťažlivým vzhľadom, bohémskym životným štýlom a pôvabnými partnerkami, ktoré sa radia k celebritnej smotánke, sa pravidelne objavujú na stránkach webových portálov a novín. Najmä starší Constantine Alexios má už povesť skutočného zvodcu a mimoriadne charizmatického mladého šľachtica. Momentálne randí s Poppy Delevingneovou (britskou celebritou, ktorej tiež v žilách koluje modrá krv a ktorá je od neho o 13 rokov staršia).

knieža Albert, princezná Charlene Čítajte viac Ako nová žena, nádherná! Princezná Charlene vyrazila dych. V róbe ako pre nevestu aj nežnými pohľadmi smerom... áno, k manželovi

Do podobnej skupiny sa potom radí aj princezná Alexandra Hanoverská, krasokorčuliarka a najmladšia z dcér monackej princeznej Caroline, ktorá síce nemá veľká šance dostať sa ku kniežaciemu trónu, ale jedno má zaručené. Luxus, štýl, pozornosť slávnych značiek a bohatstvo až do konca života. Viac ako na klzisku momentálne vídať Alexandru na prehliadkach Dior, Chanel či Giambattista Valli a oblečenú v modeloch haute couture. Medializácia k tomu, prichádza, celkom logicky. Viac mladých zástupcov z kráľovských rodín si pozrite v našej galérii.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #monarchia #princezná #generácia #mladosť #Princ #šľachta

+ Nato aby ste mohli pomáhať ľuďom okolo seba musíte byť silný.
Sami zo seba budete mať lepší pocit keď všetko...

+ Zamerajte sa na seba a na svoje chyby, všetko ostatné počká.
Časom sa všetko uvedie na pravú mieru, nemáte sa...