Kate, William, Karol III. či princezná Anne? V súboji obľúbenosti majú Briti jasno, najviac milujú... Nie, Kate nezvíťazila

Takmer rok po úmrtí kráľovnej Alžbety II. si 61 percent Britov praje zachovanie monarchie.

06.09.2023 00:00
Kráľ Karol III. a kráľovná Camilla Foto: ,
Kráľ Karol III. a kráľovná Camilla (v strede) zachytení na oficiálnom portréte s aktívnymi členmi kráľovskej rodiny - zľava: princ Edward, vojvoda z Kentu, Birgitte, vojvodkyňa t Gloucesteru, princ Richard, vojvoda z Gloucesteru, viceadmirál Sir Tim Laurence, princezná Anne, princ William, princ z Walesu, Kate, princezná z Walesu, Sophie, vojvodkyňa z Edinburghu, princezná Alexandra, Lady Ogilvy a princ Edward, vojvoda z Edinburghu.
debata (3)

Vyplýva to z prieskumu, ktorý tento týždeň zverejnila spoločnosť YouGov. Za volenú hlavu štátu sa vyslovilo 24 percent opýtaných a 15 percent nedokázalo odpovedať, ktorú formu štátu by uprednostňovalo. Obavy, že s úmrtím Alžbety II. dramaticky klesne podpora monarchii, sa ukázali ako nepárne. Počet podporovateľov monarchie sa už niekoľko rokov drží tesne nad 60 percentami a po skone panovníčky vlani 8. septembra krátko vzrástol na 67 percent.

Princezná z Walesu Kate bola na štátnom bankete...
Princezná z Walesu Kate bola na štátnom bankete...
+5Princezná z Walesu Kate bola na štátnom bankete...

S novým kráľom, 74-ročným Karlom III., je podľa prieskumu spokojných aj 60 percent poddaných. Obľúbenejší ako on sú len traja členovia kráľovskej rodiny. Korunného princa Williama hodnotí kladne 74 percent Britov, kráľovu sestru princeznú Anne 73 percent a Williamovu manželku princeznú Kate 72 percent.

kate Čítajte viac Kate a William síce dovolenkujú, ale na túto správu museli reagovať

Naopak najmenej obľúbeným členom kráľovskej rodiny je Karlov brat Andrew, ktorý sa stiahol do ústrania kvôli škandálu okolo sexuálneho zneužitia, ktorého sa údajne dopustil. Negatívnu mienku o ňom má 88 percent britských občanov. Viacerí odporcovia ako priaznivci majú tiež princ Harry a jeho žena Meghan, ktorých vidí v negatívnom svetle 63 respektíve 68 percent opýtaných.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #princ William #princezná Kate

+ Vyvážená strava a hydratácia sú základmi šťastného života.
Budovanie profesijných vzťahov vás posunie vpred,...

+ Pozitívne myslenie pritiahne šťastie a podporí zdravie.
Momentálne máte dostatok času, preto začnite viac a viac...