Najmenej 30 rokov za mrežami. Danny Masterson z hitu Tie roky sedemdesiate spoznal trest za znásilnenie dvoch žien

Mastersona (47) uznali za vinného z toho, že v rokoch 2001 – 2003 vo svojom dome vo štvrti Hollywood Hills v Los Angeles nadrogoval a znásilnil dve členky scientologickej cirkvi, do ktorej patrí aj sám.

08.09.2023 07:24
Danny Masterson Foto:
Herec Danny Masterson na archívnej snímke.
debata

Amerického herca Dannyho Mastersona, známeho z televízneho seriálu Tie roky sedemdesiate, odsúdili vo štvrtok na najmenej 30 rokov väzenia za znásilnenie dvoch žien pred dvoma desaťročiami. Odsúdenie na 30 rokov až doživotie znamená, že odsúdený si o podmienečné prepustenie môže požiadať až potom, čo si vo väzení odpyká 30 rokov. To ale nemusí znamenať, že bude jeho žiadosti vyhovené.

Mastersona (47) uznali v máji za vinného z toho, že v rokoch 2001 – 2003 vo svojom dome vo štvrti Hollywood Hills v Los Angeles nadrogoval a znásilnil dve členky scientologickej cirkvi, do ktorej patrí aj sám.

Danny Masterson Čítajte viac Hviezdu seriálu Tie roky sedemdesiate obvinili tri ženy. Sexuálny útok?

„Pán Masterson, viem, že tu sedíte neochvejne presvedčený o svojej nevine, a preto sa nepochybne cítite byť obeťou justičného systému, ktorý vás sklamal,“ povedala sudkyňa Charlaine Olmedová hercovi pred vynesením rozsudku. „Ale pán Masterson, vy tu nie ste obeťou. Svojimi činmi ste pred dvadsiatimi rokmi vzal inému človeku hlas a možnosť voľby. Tak či onak sa budete musieť so svojimi predchádzajúcimi činmi a ich dôsledkami vyrovnať,“ dodala.

Herec, ktorý je od mája vo väzbe, sedel na súde v obleku. Masterson sledoval ženy bez viditeľnej reakcie, keď hovorili, popísala atmosféru v súdnej sieni AP. Masterson obvinenia vždy popieral. „Keď si ma znásilnil, okradol si ma,“ uviedla jedna zo žien, za ktorej znásilnenie bol Masterson odsúdený. „To je to, čo je znásilnenie, krádež ducha,“ dodala. Druhá žena uviedla, že Masterson „neprejavil ani štipku ľútosti nad bolesťou, ktorú spôsobil“.

zväčšiť Danny Masterson prichádza v roku 2022 na súd. Foto: Profimedia
Danny Masterson Danny Masterson prichádza v roku 2022 na súd.

Oba útoky sa odohrali v Mastersonovom dome v Hollywoode v rokoch 2001 až 2003, kedy bol na vrchole slávy. Potom, čo obvinenia vyšli najavo, bol Masterson vyhodený zo seriálu Ranč od streamovacej spoločnosti Netflix.

Súdna porota sa nezhodla na verdikte v prípade obžaloby zo znásilnenia tretej ženy, toto obvinenie preto odvolali. Masterson od uznania viny čakal na vynesenie výšky trestu vo väzbe.

Herec sa stal známym úlohou v „retro“ sitkome Tie roky sedemdesiate, ktorý sa vysielal od roku 1998. Stvárnil v ňom jednu z hlavným postáv popri hviezdach ako Mila Kunisová či Ashton Kutcher. S Kutcherom sa znova objavil v spomínanom seriáli Ranč.

Tri ženy, ktoré žalovali Mastersona, boli členkami scientologickej cirkvi. Dve z nich uviedli, že ich jej predstavitelia odrádzali od kontaktovania polície, čo táto organizácia poprela.

debata chyba
Viac na túto tému: #znásilnenie #Danny Masterson #odsúdenie

+ Nedržte striktne diétu, vaše telo by s tým momentálne nebolo spokojné.
Znižovaním biologického odpadu prispejete...

+ Mali by ste byť nad vecou, prílišná starostlivosť môže aj ublížiť.
Nikdy nebudete so svojou prácou naplno...