Sophia Loren spoznala muža svojho života ako 16-ročná! Vydala sa zaňho dva razy, ale nevestou, akou túžila byť, nikdy nebola. Prečo?

Talianska hviezda, v začiatku kariéry známa ako Sophia Lazzaro, mala len 16 rokov, keď v roku 1950 spoznala o vyše 20 rokov staršieho Carla Pontiho.

12.09.2023 14:00
Sophia Loren a producent Carlo Ponti Foto:
Sophia Loren a producent Carlo Ponti v roku 1965.
debata

Za svoju kariéru sa stihla Sophia Loren, ktorá v septembri oslávi 89 rokov, objaviť vo viac ako stovke filmov, v ktorých prežívala vzostupy aj pády lásky. Ako vyzeral jej osobný príbeh lásky s manželom, producentom Carlom Pontim? Dvojica sa vzala dva razy a žili spolu až do roku 2007, kedy Ponti zomrel.

zväčšiť Sophia Loren, jej manžel producent Carlo Ponti... Foto: Profimedia
Sophia Loren Sophia Loren, jej manžel producent Carlo Ponti a ich spoločný syn v roku 1970.

Hviezda, v začiatku kariéry známa ako Sophia Lazzaro, mala len 16 rokov, keď v roku 1950 spoznala o vyše 20 rokov staršieho Carla Pontiho. „Bola to láska na prvý pohľad pre oboch z nás. Streli sme sa na súťaži krásy v Ríme, keď som mal 16 rokov a on bol v porote. Videl ma sedieť pri stole s priateľmi a poslal mi odkaz so žiadosťou, aby som sa zapojila do súťaže,“ opísala Loren v knihe „The Northeastern Dictionary of Women’s Biography“.

Herecká legenda Sophia Loren v roku 2021 počas...
Herecká legenda Sophia Loren v roku 2009.
+4Herecká legenda Sophia Loren v roku 2014.

„Začali sme sa stretávať, najprv kamarátsky, potom to začalo byť vážne, keď som mala 19.“ Napriek vekovému rozdielu a skutočnosti, že taliansky filmový režisér a producent bol ženatý so svojou prvou manželkou Giulianou Fiastri, sa ich vzťah vyvíjal.

Carlo Ponti ju tajne požiadal o ruku v čase, keď sa skončilo nakrúcanie filmu „La Donna del fiume“ (1954), ale svoje zasnúbenie niekoľko rokov tajili, až kým mu nebolo umožnený rozvod, čo bol v tom čase v Taliansku náročný proces kvôli prísnym náboženským pravidlám.

Sophia Loren Čítajte viac Sophia Loren reagovala na úmrtie svojej večnej rivalky: Tu sú jej slová po smrti Lollobrigidy

Zaľúbenci si prvý raz povedali „áno“ v roku 1957 v Mexiku, kde sa Carlo Ponti rozviedol s pvou manželkou a oženil sa s mladou herečkou. Cirkev ale manželstvo neuznala a v roku 1962 ho Ponti a Loren nechali anulovať, pretože sa začalo skloňovať slovo bigamia. Až keď prijal Ponti a jeho prvá manželka, ktorá bola právničkou, francúzske občianstvo, mohli sa rozviesť. V roku 1966 sa Sophia Loren a Carlo Ponti stali manželmi po druhý raz a rozdelila ich až smrť. V manželstve vychovali dvoch synov. Na margo svojho vydaja Loren v minulosti povedala: „Jediné, čo trochu ľutujem je, že som sa nikdy nevydala v bielych šatách. To bol sen môjho života, ktorý vo mne zostal,“ povedala v minulosti pre Radio Times.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Sophia Loren #Carlo Ponti

+ Zdolajte svoje vlastné nedostatky a budete sami na seba právom pyšný.
Uprednostňujte úlohy a financie na...

+ Hydratácia je kľúčom k vitalite a lepšiemu zdraviu.
Čas strávený učením o investíciách sa vráti násobne....