Prišla v saku, ktoré stojí toľko ako lepšie SUV. Po boku Macronovej sa aj kráľovná Camilla musela cítiť obyčajne. Neuveríte, kam ju posadili...

Návšteva kráľovského páru Karola III. a Camilly pokračovala vo Francúzsku aj vo štvrtok. Priniesla pritom niekoľko zaujímavých momentov.

22.09.2023 11:10
Brigitte Macron (vľavo) v kreácii Chanel Haute... Foto: ,
Prvá dáma Francúzska Brigitte Macron (vľavo) v kreácii Chanel Haute Couture a kráľovná Camilla v kabátiku Fiona Clare Couture.
debata (13)

Okrem faktu, že Karol III. sa stal vôbec prvým britským panovníkom, ktorý predniesol reč vo francúzskom Senáte, pozornosť sa upierala aj na jeho manželku Camillu. Tá stihla hneď niekoľko aktivít, po boku s prvou dámou Francúzska Brigitte Macronovou.

Kráľovná Camilla Čítajte viac Kráľovná Camilla vo Versailles očarila v luxusnej róbe, o rozruch sa postarala Birkinovej dcéra... s týmto rozparkom

Manželka francúzskeho prezidenta vzala kráľovnú Camillu napríklad do Národnej knižnice, kde spoločne oznámili vypísanie britsko-francúzskej literárnej ceny. Spoločne tiež navštívili štvrť Saint-Denis, kde sa nachádza hlavné dejisko budúcoročných olympijských hier.

Prvá dáma Francúzska Brigitte Macron (vpravo) v...
Britská kráľovná Camilla (vľavo) a prvá dáma...
+4Britská kráľovná Camilla (vľavo) s kráľom...

Jednou zo zastávok však bola aj návšteva 19M Campus, ktorý založila francúzska luxusná značka Chanel a v ktorej desiatky zručných krajčírok, strihačov či vyšívačov tvoria látky a materiály pre slávny módny ateliér. Nebola azda náhoda, že si prvá dáma Francúzska na túto príležitosť obliekla model saka z kolekcie Chanel.

Fendi Haute Couture Jeseň/Zima 2023/2024 Čítajte viac 1200 hodín práce na jedných šatách, tisícky kamienkov a luxusné šperky: Fendi Couture ohúrila fúziou opulencie a nositeľnosti

Išlo pritom o výrazný červený kabátik z kolekcie haute couture, čo rozhodne nie je lacná záležitosť. Na každom jednom saku a kabátiku z kolekcie haute couture sa pracuje minimálne 120 hodín, doba sa však môže líšiť od zložitosti materiálu, strihu, či výšiviek a presiahnuť aj tisíc hodín práce. Celý model vzniká ručne, od tkania látok, ich ručného zdobenia či vyšívania. Odhadovaná cena takého modelu sa môže hýbať okolo sumy 30 až 50-tisíc eur (celý look nájdete v galérii), Macronová ho pravdepodobne dostala darom od ateliéru Chanel alebo ho mala zapožičaný na túto príležitosť. Vo videu na konci článku si pozrite ukážku toho, ako vzniká couture móda.

zväčšiť Kráľovná Camilla si vyskúšala aj techniku... Foto: SITA/AP, Bertrand Guay
Kráľovná Camilla Kráľovná Camilla si vyskúšala aj techniku tkania slávnych chanelovských tvídov. Na snímke aj s prvou dámou Francúzska Brigitte Macronovou (druhá sprava) a šéfkou značky Chanel Leenou Nairovou (vpravo).

Kráľovná Camilla vedľa Brigitte Macronovej pôsobila azda až trochu obyčajne. Aj v jej prípade sa však k slovu dostala couture móda, hoci britská. Biely kabát jej na mieru zhotovila jej dvorná dizajnérka Fiona Clare. Doplnila ho doplnkami vo francúzskom duchu – kabelkou aj lodičkami Chanel.

zväčšiť Kabátik z parížskej prehliadky kolekcie Chanel... Foto: CHANEL
Chanel Haute Couture Jeseň/Zima 2023. Kabátik z parížskej prehliadky kolekcie Chanel Haute Couture Jeseň/Zima 2023.

V dielňach, kde sa pracuje na tvorbe látok a najmä slávnych tvídov na saká Chanel, sa 76-ročná Camilla ocitla aj v netypickej pozícii. Prvá dáma spoločne so šéfkou spoločnosti Chanel Leenou Nairovou ju nechali vyskúšať si krosná, za ktorými vznikajú chanelovské látky. Kráľovná si túto činnosť vyskúšala s úsmevom. Viac foto v galérii.

Pozrite si tiež: Štátny banket na počesť Karola III. vo Versailles
Kráľovná Camilla sa objavila na štátnej večeri...
Francúzsky prezident Emmanuel Macron a britský...
+10Francúzsky prezident Emmanuel Macron (vpravo) a...

© Autorské práva vyhradené

13 debata chyba
Viac na túto tému: #návšteva #Chanel #Brigitte Macron #kráľovná Camilla

+ Netvárte sa, že všetky veci idú okolo vás, budú sa tak tváriť aj ostatní.
Neprestaňte pred koncom, smotanu za...

+ Nezaťažujte sa niečím čo nie je vaša starosť, škodíte hlavne sami sebe.
Nekopírujte, nikdy tak sami nebudete so...