Kto povedal, že princeznej nepatrí do rúk zbraň: Miláčik Španielov v plnej zbroji zložil prísahu vlajke, dojatý bol kráľ aj hrdá mama

Už o pár dni (31. októbra) oslávi vstup do dospelosti a dovŕši osemnásť rokov. Pár týždňov predtým sa však mladučká španielska princezná zúčastnila na ešte dôležitejšom ceremoniáli než je vstup do dospelosti.

10.10.2023 18:30
Španielska princezná Leonor Foto: ,
Španielska princezná Leonor, následníčka španielskeho trónu sa absolvovala ceremoniál pod názvom "jura de bandera', v rámci ktorej zložila prísahu a vernosť španielskej vlajke spoločne s ďalšími vojenskými kadetmi na vojenskej akadémii v Zaragoze.
debata

Princezná Leonor sa počas uplynulého víkendu postavila v dokonalo vyžehlenej vojenskej uniforme k šíku mladých vojenských kadetov na akadémii v španielskej Zaragoze. Práve tam prebehol ceremoniál známy ako „jura de bandera“ – moment, počas ktorého účastníci vojenskej akadémie prisahajú vernosť a oddanosť španielskej vlajke.

Španielska kráľovná Letizia Čítajte viac Kráľovná Letizia v šatách za menej ako sto eur - tomu sa vraví inšpirácia. My máme ďalšie... 10 modelov (aj) za menej

Staršia z dvoch dcér španielskeho kráľa Felipeho a kráľovnej Letizie doplnila výlučne mužskú zostavu akadémie. Aj ona musela obrad absolvovať, ako následníčka trónu je totiž budúcou vrchnou veliteľkou ozbrojených síl v Španielsku.

Španielsky kráľ Felipe (na snímke s manželkou -...
Španielska princezná Leonor, následníčka...
+5Španielska princezná Leonor, následníčka...

Sedemnásťročná Leonor sa však nezúčastňuje na vojenských aktivitách len obradne, už od augusta tohto roku trénuje na Všeobecnej vojenskej akadémii v Zaragoze. Ďalšie tri roky bude cvičiť s ozbrojenými silami.

Španielsky kráľ Felipe (na snímke s manželkou -... Foto: SITA/AP, Vincent West
Spain Princess Leonor Španielsky kráľ Felipe (na snímke s manželkou - kráľovnou Letiziou) zdraví vojenských kadetov, medzi ktorými je aj jeho dcéra - princezná Leonor, počas ceremoniálu jura de bandera na vojenskej akadémie v Zaragoze.

Podľa informácií britského magazínu Tatler princezná strávi rok na vojenskej akadémii, kým sa dostane na šíre more v rámci ďalšieho námorného výcviku na štvorsťažňovom škuneri Juan Sebastian de Elcano. Potom ukončí štúdium na General Air Academy, čiže absolvuje aj pilotský výcvik.

leonor Čítajte viac Zbohom ružové Barbie šaty! 17-ročná dcéra kráľovnej Letizie už nosí uniformu

Na prísahu svojej dcéry sa prišiel pozrieť počas víkendu aj hrdý a spokojný otec – španielsky kráľ Felipe, ktorého, samozrejme, sprevádzala manželka – kráľovná Letizia. Ich mladšia dcéra Sofia sa na akcii nezúčastnila pre školské povinnosti.

zväčšiť Záber počas oslavy 17-tich narodenín princeznej... Foto: Profimedia
leonor Záber počas oslavy 17-tich narodenín princeznej Leonor.

„Je to dôležitý moment v mojom živote a cítim sa veľmi nadšená a odhodlaná pokračovať v učení a vynaložiť maximálne úsilie,“ uviedla pre médiá princezná Leonor, ktorá na pomerne dlhý čas vymení pôvabné koktejlové šaty či modely, ktoré pútali pozornosť mladých španielskych tínedžeriek v časopisoch a online, za vojenskú uniformu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #výcvik #uniforma #kráľovná Letizia #kráľ Felipe #princezná Leonor #vojenská akadémia

+ Pravidelné stravovanie a vyvážená diéta sú nevyhnutné.
Ak ku niekomu vzhliadate, pokúste sa byť ako on, vy nato...

+ Naučte sa byť disciplinovaný, prospeje to každému okolo vás.
Prinúťte sa pokračovať, určite neprestávajte v...