Oslavy s trpkou príchuťou: Slávny hollywoodsky fešák má narodeniny, len nedávno sa mu rozpadlo takmer 30-ročné manželstvo

Jeden z najtalentovanejších hercov Hollywoodu oslavuje svoje poljubileum. Tohtoročné oslavy však budú mať aj trochu smutnú príchuť. Dôvodom sú zmeny v súkromnom živote.

12.10.2023 00:00
Herec Hugh Jackman. Foto: ,
Herec Hugh Jackman.
debata

Austrálsky herec Hugh Jackman, ktorý sa narodil 12. októbra 1968 v Sydney, odštartoval svoju kariéru na rodnej hrude. Samozrejme, ak chce herec uspieť, bez Hollywoodu to nepôjde. A práve tam sa naplno rozbehla kariéra muža, ktorý od počiatku koketovania s hereckým umením preukázal talent nielen herecký, ale aj tanečný a spevácky.

Hugh Jackman a jeho manželka Deborra-Lee Furness. Čítajte viac Toto je obrovský šok: Patrili medzi najstabilnejšie páry Hollywoodu, teraz hlásia koniec... po 27 rokoch manželstva

Prelomovou z hľadiska svetovej popularity a pozornosti bola nepochybne úloha superhrdinu Wolverina v sérii filmov X-Men, ktorá ho katapultovala medzi filmové hviezdy. Jeho výkon v tejto roli mu získal veľkú popularitu a obdiv fanúšikov. Okrem toho sa objavil aj v romantickom dráme Austrália, kde hral po boku krajanky Nicole Kidmanovej a pod režisérskou taktovkou uznávaného Baza Luhrmanna.

Meryl Streep po boku mažela,Dona Gummera, v...
Herečka Jodie Turner-Smith v kreácii Gucci a...
+18Herec Hugh Bonneville a jeho manželka Lulu...

Jeho herecké schopnosti a výkon v muzikáli Bedári mu v roku 2013 priniesol Zlatý glóbus a aj nomináciu na Oscara. Svoj hudobný talent predviedol aj v snímke Najväčší šoumen. Naposledy potom uchvátil divákov aj kritikov výkonom v snímke The Son, za ktorú ho nominovali na Zlatý glóbus. Jackman sa tiež presadil na divadelnej scéne. V roku 2004 získal napríklad cenu Tony za svoju úlohu v muzikáli The Boy From Oz.

Hugh Jackman a jeho manželka Deborra-Lee Furness. Foto: SITA/AP, Evan Agostini
Hugh Jackman a jeho manželka Deborra-Lee Furness. Hugh Jackman a jeho manželka Deborra-Lee Furness.

Okrem úspešnej kariéry bola však pre charizmatického herca a držiteľa titulu Najsexi muž planéty vždy veľmi dôležitá aj rodina. Jackmanovi rodičia sa rozviedli, keď mal osem rokov a zatiaľ čo jeho matka sa vrátila do Anglicka, on zostal s otcom aj štyrmi súrodencami v Austrálii. To vytvorilo v ňom nepochybne potrebu klásť rodinu na prvé miesto.

Rachel Weisz a jej manžel Daniel Craig Čítajte viac 12, 20 či takmer 30 rokov spolu: Kto povedal, že láska v Hollywoode nemá šancu na úspech? Tieto slávne páry sú dôkazom opaku

S manželkou Deborou-Lee Furnessovou sa stretol už v roku 1995 na nakrúcaní televízneho projektu. O rok neskôr sa vzali. V polovici septembra sa však potvrdili správy o tom, že ich manželstvo sa po 27 rokoch končí a každý sa rozhodol ísť vlastnou cestou.

Chris Evans v roku 2014.
Herec Paul Rudd na zábere z roku 2011.
+7Herec Michael B Jordan v kreácii Louis Vuitton...

„Boli sme požehnaní, že sme spolu mohli zdieľať takmer tri desaťročia ako manžel a manželka v nádhernom, milujúcom manželstve,“ citoval vyhlásenie prominentnej dvojice magazín People. „Naša cesta sa teraz mení a rozhodli sme sa oddeliť, aby sme mohli rásť individuálne,“ uviedli tiež vtedy partneri, ktorí majú dve deti – 23-ročného syna Oscara a 18-ročnú Avu. Obe deti si adoptovali.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hugh Jackman #kariéra #rozvod #súkromie #jubileá hviezd

+ Doprajte telu to, čo si momentálne pýta, neberte to na ľahkú váhu.
Odpočinok a relaxácia sú nevyhnutné pre...

+ Neskoro večer na jedlo zabudnite, zaťažujete tak svoje telo.
Pokúste si nejaké peniaze odložiť, neskôr ich ešte...