Poriadne faux pas mladých princezien na ostrosledovanej oslave. A neboli jediné... za toto si tlač zgustla aj na manželke gréckeho princa

Už v nedeľu večer sa konala oslava plnoletosti dánskeho princa Christiana, na ktorej sa zišla časť reprezentantov najmladšej kráľovskej generácie.

19.10.2023 00:00
Belgická princezná Elisabeth Foto:
Belgická princezná Elisabeth v kreácii Natan Couture na oslavách 18. narodenín dánskeho princa.
debata

Medzi pozvanými hosťami sa objavili aj princezné zo spriatelených monarchií, ku ktorým sa upiera pozornosť médií, ale aj verejnosti. A možno o pár rokov aj celého sveta. Práve mladučké princezné, teda presnejšie povedané dve z nich sa však zaslúžili aj o faux pas, ktoré si vybrané médiá všimli.

Princezná Amalia z Holandska (vľavo) a princezná Elisabeth Čítajte viac Amalia, Ingrid či Estelle? Mladé princezné žiarili v róbach: Niet pochýb, ikonám ako princezná Kate či kráľovná Letizia vyrástla konkurencia

Nórska princezná Ingrid Alexandra a belgická princezná Elisabeth zažiarili na narodeninovom bankete v Kodani v luxusných večerných modeloch. Čo však udrelo do očí, boli ich šerpy, ktorými deklarujú príslušnosť ku šľachte a zároveň prezentujú svoje postavenie či dosiahnuté úspechy a tituly. Podľa pravidiel kráľovskej etikety však platí, že šerpa by nemala prísť do kontaktu s nahou kožou. To sa aj v prípade belgickej princeznej Elisabeth, aj v prípade Ingrid Alexandry z Nórska (foto v galérii), bohužiaľ, nestalo.

Nórsky korunný princ Haakon a jeho manželka,...
Belgická princezná Elisabeth v kreácii Natan...
+13Holandská princezná Amalia prišla na oslavu v...

Dcéra nórskeho korunného princa Haakona a korunnej princeznej Mette-Marit sa navyše objavila v kodanskom paláci so šerpou umiestnenou na opačnej (nesprávnej) strane.

zväčšiť Grécky princ Pavlos a korunná princezná... Foto: Profimedia
Grécky princ Pavlos a korunná princezná Marie-Chantal Grécky princ Pavlos a korunná princezná Marie-Chantal na oslavách 18. narodenín princa Christiana z Dánska. Marie-Chantal má na sebe šaty Mary Katrantzou.

Ako poukázal nemecký magazín Gala, túto chybu neurobili len zástupkyne mladej „modrej krvi“, ale aj grécka princezná Marie Chantall, ktorá sa na oslave zúčastnila v sprievode manžela – korunného princa Pavlosa, ktorý je synovcom dánskej kráľovnej Margrethe.

Denmark Royals Čítajte viac Luxusné róby, korunky a mladá modrá krv: Na oslave 18-ky dánskeho princa chýbala jeho láska, núdzu o krásne gratulantky však nemal

Marie Chantall sa pri príchode na večierok objavila so šerpou umiestnenou na nesprávnom ramene. Zdá sa však, že niekto jej toto „faux pas“ spomenul, pretože na ďaľších záberoch (spoza slávnostnej tabule) už vidieť grécku princeznú so šerpou umiestnenou správne. Zaujímavosťou tiež je, že členovia dánskej kráľovskej rodiny prišli všetci so šerpou umiestnenou z ľavého ramena smerom na pravý bok, čo by malo byť nesprávne. V ich prípade však pravidlá protokolu a konkrétneho Rádu, ktorý šerpa reprezentuje, majú byť správne umiestnené práve takto.

Dánsky princ Christian, druhý v následníctve na dánsky trón, si svoj veľký deň užil však bez ohľadu na podobné drobné prešľapy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #faux pas #princezná Elisabeth #princ Christian #princezná Ingrid Alexandra

+ Nehazardujte so svojim zdravím, hazardujete tak aj s ľuďmi okolo vás.
Neustále prekonávajte sami seba, naučíte...

+ Nikdy nie je neskoro začať s aktivitou, popremýšľajte nad tým.
Nepremrhajte celé dni, energiu investujte do...