Ani čiarka od Rachel, od Monicy či Rossa: Nad Perryho smrťou smútia kolegovia aj milióny fanúšikov, hviezdy Priateľov sú stále ticho

Šokujúca správa o úmrtí herca Matthewa Perryho zasiahla svet. Prekvapením však je, že ani viac ako 24 hodín po tom, čo herca našli mŕtveho v jeho vile, nereagoval ani jeden z bývalých kolegov zo seriálu Priatelia.

30.10.2023 06:47
Obit Matthew Perry Foto: ,
Zľava: Herci David Schwimmer, Lisa Kudrow, Matthew Perry, Courteney Cox, Jennifer Aniston a Matt LeBlanc v roku 2002.
debata (1)

Perry v sitkome Priatelia stvárnil Chandlea Binga a jeho postava sa spoločne s ďalšími piatimi charaktermi, Rachel, Monicou, Phoebe, Rossom a Joeym vryla do pamäte divákov na celom svete a zaradila sa medzi najlegendárnejšie zostavy na televíznej obrazovke. Pred pár rokmi televízia HBO pripravila dokonca špeciálnu epizódu – návrat hercov z Priateľov, ktorí spomínali na nakrúcanie, ale reflektovali aj súčasné životy.

Obit Matthew Perry Čítajte viac Posledný záber Matthewa Perryho, z ktorého idú zimomriavky. Predpovedal vari Chandler svoju tragickú smrť?

Bol to práve Perry, ktorý zvádzal pravdepodobne najťažší boj – boj so závislosťou od alkoholu a opiátov a jeho stav bol ako na hojdačke v priebehu niekoľkých dekád. Herec o tom napísal aj vo svojej knihe spomienok, ktorá vyšla v roku 2022.

Matthew Perry na zábere z roku 1994.
Herec Matthew Perry na archívnom zábere z roku...
+17Herec Matthew Perry na promozábere k seriálu...

V rovnakej knihe napríklad s obdivom a láskou hovoril o Jennifer Anistonovej (Rachel), s ktorou „som mohol vždy rátať, keď boli nejaké problémy“, ale pridal aj state o ďalších kolegoch. Aj preto je prekvapením, že ani herečka Aniston, ale ani Courteney Cox (Monica), Lisa Kudrow (Phoebe) či kolegovia David Schwimmer (Ross) a Matt LeBlanc (Joey) nereagovali na úmrtie na vlastných profiloch na Instagrame a do pondelňajšieho rána nevydali ani žiadne vyhlásenie pre médiá.

zväčšiť Herec Matthew Perry a Jennifer Aniston v roku... Foto: SHUTTERSTOCK
Herec Matthew Perry Herec Matthew Perry a Jennifer Aniston v roku 1998.

Reakcia na úmrtie 54-ročného Perryho sa objavila na oficiálnom profile spoločnosti Warner Bros., ktorá priniesla svetu projekt Priatelia. Reagovali však tiež individuálne mnohí herci, ktorí si v priebehu rokov v seriáli zahrali. Medzi prvými napríklad Meghan Wheeler, ktorá si zahrala upišťanú Janice. "Aká strata. Svetu budeš chýbať Mathew Perry. Radosť, ktorú si vo svojom príliš krátkom živote priniesol toľkým, bude žiť ďalej. Cítim sa veľmi požehnaná každým tvorivým momentom, ktorý sme zdieľali,” odkázala jeho ex-kolegyňa.

Matthew Perry Čítajte viac S Chandlerom sa lúčia kolegovia, z Priateľov mu prvá poslala odkaz upišťaná Janice. Najdojímavejšie slová... sú od herečky, ktorá sama zvádza ťažký boj

Reagovala aj herečka Morgan Fairchild, ktorá stvárnila v sitkome hercovu mamu. „Mám zlomené srdce nad smrťou môjho ‚syna‘ Matthewa Perryho. Strata takého talentovaného herca v mladom veku je skutočný šok. Posielam veľa lásky a moje kondolencie jeho rodine a blízkym,“ uviedla na sieti X.

Herci David Schwimmer (vľavo) a Matthew Perry... Foto: SITA/AP, Terence Patrick
David Schwimmer (vľavo) a Matthew Perry Herci David Schwimmer (vľavo) a Matthew Perry na zábere zo špeciálnej epizódy seriálu Priatelia - Reunion.

Spoločné vyhlásenie pridali aj tvorcovia sitkomu Priatelia Marta Kauffman, David Crane a výkonný producent Kevin Bright. „Sme šokovaní a hlboko, hlboko zarmútení smrťou nášho milovaného priateľa Matthewa,“ uviedli prostredníctvom magazínu People. „Stále sa to zdá nemožné. Jediné, čo môžeme povedať, je, že sa cítime požehnaní, že sme ho mali ako súčasť našich životov. Bol to brilantný talent.“

priatelia, matthew perry, chandler, Čítajte viac Kráľ irónie a sarkazmu: Chandler je mŕtvy, nech žije Chandler! Takto vyzerala Perryho seriálová kariéra...

Kto ďalší ešte reagoval na úmrtie Matthewa Perryho, si prečítajte tu. Na úmrtie Matthewa Perryho reagoval aj jeden svetový politik. Ktorý? Čítajte na ďalšej strane.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Jennifer Aniston #Courteney Cox #reakcie #priatelia #Lisa Kudrow #Matthew Perry #Matt LeBlanc #David Schwimmer

+ Pravidelná hydratácia je základom šťastia a zdravia.
Ak niečo robíte, nezabudnite si svoju prácu aj uložiť....

+ Začnite sa zaoberať konečne aj sami sebou, nie len ľuďmi okolo vás.
Ak sa vám momentálne v niečom darí,...