Princ Harry a Elton John vyhrali ďalšie kolo ich boja s bulvárom

Britský princ Harry, hudobník Elton John a ďalšie osobnosti vyhrali ďalšie kolo súdneho konania s vydavateľom bulvárneho denníka Daily Mail kvôli špehovaniu.

11.11.2023 00:00
harry Foto: ,
Britský princ Harry.
debata

Sudca londýnskeho súdu Matthew Nicklin zamietol žiadosť vydavateľa o ukončenie žaloby a prípad tak môže ísť na súd.

Londýnsky najvyšší súd v piatok rozhodol, že otvorí pojednávanie voči vydavateľovi novín The Daily Mail a Mail on Sunday na základe sťažnosti o nezákonnom získavaní informácií. Vlani ju voči vydavateľstvu podal britský princ Harry a ďalšie osobnosti.

Britain Royal Farewell Čítajte viac Ak by Diana ešte žila, Harry by si Meghan nezobral, tvrdí niekdajší zamestnanec Alžbety II.

Vydavateľstvo Associated Newspapers (ANL) žiadalo prípad zastaviť, pretože tvrdenia o nezákonnom získavaní informácií považovalo za premlčané. Žalobu okrem princa podal aj hudobník Elton John, jeho partner David Furnish, herečka Elizabeth Hurleyová, či členka britskej Snemovne lordov Doreen Lawrenceová.

Bulvárne noviny mali pri získavaní informácií nečestným spôsobom používať odpočúvanie telefónov a áut a získavať zdravotné a finančné informácie. Ich vydavateľ to však kategoricky odmietol a označil to za nezmyselné očierňovanie. Podľa právnikov sú navyše všetky udalosti spomenuté v obvineniach za šesťročnou premlčacou lehotou.

Vojvodkyňa Meghan v New Yorku v modeli Altuzarra.
Princezná Kate v Birminghame v saku L.K. Bennett.
+10Vojvodkyňa meghan v New Yorku v modeli Altuzarra.

Piatkové rozhodnutie súdu privítal aj herec Hugh Grant z iniciatívy za reformu tlače Hacked Off. „Toto rozhodnutie je výrazný úder pre Daily Mail a skvelá správa pre kohokoľvek, kto chce, aby sa ukázala pravda o údajných nezákonných postupoch tlače,“ povedal. Princ Harry by sa v takom prípade mohol opäť zúčastniť na súdnom pojednávaní ako svedok. V júni pred súdom v Londýne svedčil v inom prípade voči vydavateľstvu Mirror Group Newspapers (MGN). Išlo o odpočúvanie jeho telefónu a ďalšie nezákonné spôsoby zhromažďovania informácií.

debata chyba
Viac na túto tému: #princ Harry #súdny spor

+ Máte momentálne dosť času, dbajte, aby ste do tela dávali vitamíny.
Trénujte mozgové bunky a snažte sa každý deň...

+ Cvičiť môžete aj doma, je to len o tom, či chcete, myslite nato.
Ak vám momentálne niečo nejde, oddýchnite si a...