Módny magnát je vinný zo sexuálnych útokov, rozhodla porota. Jeho slová? Nemám to v povahe a trpím stratou pamäte

Zakladateľ jednej z najväčších kanadských odevných značiek Peter Nygard bol súdom v Toronte uznaný vinným v štyroch prípadoch sexuálneho napadnutia.

14.11.2023 00:00
Peter Nygard Foto: ,
Podnikateľ Peter Nygard na zábere z podujatia 100 Stars Oscars Viewing Gala v roku 2014.
debata

Porota, ktorá zasadala päť dní, tohto módneho magnáta oslobodila spod obžaloby zo sexuálneho napadnutia jednej zo žien, ktoré svedčili na sedem týždňov trvajúcom súdnom procese, a zbavila ho aj obvinenia z násilného uväznenia, spresnila vo svojej nedeľnej správe agentúra AFP. Rozsudok nad 82-ročným Nygardom bude oznámený neskôr, dodala agentúra.

Gérard Depardieu Čítajte viac Pred verejným lynčom sa môžem brániť iba slovom, vyhlásil Depardieu a poprel obvinenia zo znásilnenia

Obvineniu čelí Nygard aj v Spojených štátoch, a to v kauze sexuálneho obchodovania, vydieračského sprisahania a v ďalších bodoch obžaloby. Nygard, ktorý je väzobne stíhaný, sa pritom proti svojmu vydaniu z Kanady do USA odvolal, pričom argumentoval svojím zlým zdravotným stavom.

Päť žien, na ktorých svedectvách a dôkazoch je postavená obžaloba v procese v Toronte, vypovedalo, že ich Nygard pod rôznymi zámienkami nalákal do svojej spálne vo svojom sídle v Toronte a následne ich sexuálne napadol. Sťažovateľky mali v čase útokov od 16 do 28 rokov. K činom došlo v rokoch 1980 až 2005.

Americký herec Kevin Spacey na archívnom zábere. Čítajte viac Súd uznal, že Kevin Spacey nie je sexuálny predátor. Nechýbali slzy šťastia po rozsudku

Nygard tieto obvinenia pred súdom odmietol. Tvrdil rovnako, že trpí „stratou krátkodobej pamäte“ a že sexuálne útoky a znásilnenia opísané ženami „nemá v povahe“. Doplnil, že aj vzhľadom na jeho spoločenské postavenie by takéto konanie bolo „samovražedné“.

debata chyba
Viac na túto tému: #súd #porota #sexuálne napadnutie #Peter Nygard

+ Zamyslite sa nad životom a sami prídete nato, čo by ste mali zmeniť.
Niekedy niečo jednoducho nejde, vtedy je...

+ Začnite sa viac hýbať, napríklad beh vášmu telu prospeje.
Ak dovolíte aby vás lenivosť zdolala, nič tak nikdy...