Pred verejným lynčom sa môžem brániť iba slovom, vyhlásil Depardieu a poprel obvinenia zo znásilnenia

Francúzsky herec Gérard Depardieu v nedeľu prelomil svoje mlčanie a po prvýkrát sa vyjadril k obvineniam zo znásilnenia a sexuálnych útokov, ktoré v apríli uverejnila investigatívna webstránka Mediapart. TASR o tom informuje v pondelok podľa agentúry AFP.

02.10.2023 13:30
Gérard Depardieu Foto:
Gérard Depardieu na snímke z januára 2013 pózuje s ruským pasom.
debata (1)

V otvorenom liste, publikovanom vo francúzskom denníku Le Figaro, Depardieu napísal, že nikdy nezneužil žiadnu ženu. „Pred súdom médií, pred lynčovaním, ktorému ma vystavili, sa môžem brániť jedine svojím slovom,“ skonštatoval 74-ročný herec.

Americký herec Kevin Spacey na archívnom zábere. Čítajte viac Súd uznal, že Kevin Spacey nie je sexuálny predátor. Nechýbali slzy šťastia po rozsudku

Francúzska investigatívna stránka Mediapart priniesla pred šiestimi mesiacmi vyjadrenia viac ako desiatich žien, ktoré francúzskeho herca obvinili zo sexuálneho zneužívania. Niektoré z prípadov pritom siahajú až do začiatku tohto tisícročia.

Depardieu bol už koncom roka 2020 obvinený zo znásilnenia a sexuálneho obťažovania. Trestné oznámenie na neho podala nemenovaná mladá herečka v auguste roku 2018, ktorá ho obvinila z dvoch znásilnení a sexuálnych útokov. Vyšetrovanie prípadu stále pokračuje, hoci herec akúkoľvek vinu popiera.

Danny Masterson Čítajte viac Najmenej 30 rokov za mrežami. Danny Masterson z hitu Tie roky sedemdesiate spoznal trest za znásilnenie dvoch žien

Gérard Depardieu v roku 2013 odišiel z Francúzska a prijal ruské občianstvo. Urobil tak na protest proti navrhovanému zvýšeniu daní pre milionárov vo Francúzsku, kde jeho krok vyvolal veľké pobúrenie. Iba pred pár dňami bola vydražená umelecká zbierka známeho umelca, ktorá vyniesla 4 milióny eur. Niektoré umelecké predmety či artefakty prekonali očakávania v cene a herec sa napokon rozhodol ponechať si jednu sochu, ktorú pôvodne tiež dal do dražby. O aké dielo išlo? Viac tu.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #obrana #znásilnenie #Gérard Depardieu #sexuálne napadnutie

+ Naučte sa byť disciplinovaný, prospeje to každému okolo vás.
Prinúťte sa pokračovať, určite neprestávajte v...

+ Malé zmeny vo vašej strave môžu priniesť veľké výsledky.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, bude to tak najlepšie...